Ba NTNU utsette salg av Stokkan Øvre og heller bruke gården til studenthus

- I stedet for å selge eiendommen bør den heller bli et studentdrevet hus, foreslo Aksel Tjora på styremøtet onsdag.

Den tidligere barnehagen i NTNUs eie er til salgs.
Publisert

Det var Khrono som nylig fortalte at den ærverdige bygningen fra 1791 nå skal selges. Den har vært i NTNUs eie siden 1969 og mange NTNU-ansatte har hatt barn i barnehagen der.

Tjora mente det er behov for studentdrevne arealer hvor studentene kan ha sosiale og faglige aktiviteter, og ser for seg at Stokkan øvre er velegnet til dette formålet. Han koblet salget til NTNUs noe spesielle «problem»: De må få bygget ned avsetningene.

- NTNU kan bruke noe av pengene til å pusse opp bygningsmassen og vente noen år med å selge gården. Vi har penger på bok og må ikke selge. Den har også et fint uteområde, sa han.

Han utfordret eiendomsavdelinga om å tenke mindre byråkratisk og å tenke framover.

Økonom- og eiendomsdirektør Frank Arntsen tok ordet.

- Jeg skjønner hvordan du resonnerer, men vi har nettopp hatt en diskusjon i styret om eierskap versus salg. Bygget Stokkan Øvre sto på lista for salg. Vi forbereder oss på å selge bygget inntil vi får beskjed om noe annet, sa han.

Han viste til at det på slutten av året er tid for å gjennomgå hvordan NTNU vedlikeholder sin bygningsmasse. Da kan det være mulig å ha en gjennomgang av bygningsmassen og se om den kan brukes til andre formål.

- Penger har en farge. Vi skal kjøpe Høgskoleringen 3, og vi må selge bygg for å kjøpe bygg. Men selvfølgelig, vi ser gjerne på hva potensialet er til slike formål, det er naturlig på slutten av året, sa han.

Mathilde Sjøhelle Eiksund likte ideen til Tjora. Hun er en av to studentrepresentanter.

- Et veldig spennende initiativ. Det er ikke en ferdigtenkt sak, men jeg hyller forslaget. Jeg håper vi ser den igjen seinere i år.

The Mine

Ekstern representant Bjørn Otto Sverdrup fortalte en historie fra New York. Der ble det utviklet et skipsverft hvor studentene kunne leie seg inn i en kort periode for å utvikle produktene. Fellesskapet stilte med midler til massiv datakraft og infrastruktur.

Det igjen fikk prorektor for nyskaping Toril N. Hernes til å be om ordet. Hun fortalte at til høsten kommer det noe nytt som heter The Mine. Den gamle oppredningen er bygd om og blir studentdrevne møterom hvor også næringslivet inviteres inn. Det skal også være et sted for læring og forskning.

- Det blir kjempekult. Styret skal få komme på besøk etter sommeren. Dette blir Norges største studenthub, sa hun begeistret.

NTNU har investert om lag 10 millioner til The Mine.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.