Anne Borg er innsatt som nytt medlem av EIT-styret

Det Europeiske Institutt for Innovasjon og Teknologi har utnevnt fem nye medlemmene til Governing Board for EiT, og Anne Borg har fått en av stolene rundt bordet. 

Anne Borg er professor i fysikk og tidligere rektor ved NTNU.
Publisert Sist oppdatert

Det Europeiske Institutt for Innovasjon og Teknologi (EIT) ble opprettet i 2008 og har vokst til å bli verdens største nettverk for innovasjon. Nylig annonserte instituttet at NTNUs Anne Borg har blitt utnevnt som en av de nye medlemmene til Governing Board for EIT . 

- Jeg gleder meg til arbeidet. Det er en stor ære å bli oppnevnt, sier Anne Borg.

Borg ønsker spesielt å bidra med universitetsperspektiver inn i strategiarbeidet og utviklingen av virkemidler.

- Som medlem av dette styret får jeg utnyttet kompetansen og erfaringen jeg har fra universitets-og høgskolesektoren i et viktig EU-organ. NTNU er svært aktive i «Knowledge and Innovation Communities - KICs» innenfor EIT. Videreutvikling av dette virkemiddelet er en viktig oppgave for EIT framover, og jeg er opptatt av å ivareta akademias rolle i denne sammenhengen, fortsetter hun.

Totalt var det 250 kandidater som hadde sent inn en søknad, hvorav 30 ble valgt ut til å gå til en intervjurunde.

-  Dette viser hvor trangt nåløye det var å komme igjennom som en av de fem nye medlemmene. Med hennes brede og lange erfaring som professor og universitetsleder hadde jeg stor tro på at hun var en god kandidat. Det var derfor ekstra stas at hun til slutt ble valgt ut, sier rektor ved NTNU, Tor Grande.

Grande mener det er en stor anerkjennelse for Anne Borg, men også for NTNU. 

- Det er langt fra noen selvfølge at en kandidat fra et universitet utenfor EU blir valgt ut. Dette vil bidra til å synligjøre NTNU enda sterkere innen europeisk forskning, innovasjon og utdanning, fortsetter han.

Viktig samarbeid fom NTNU

EIT er en uavhengig EU-institusjon opprettet for å styrke Europas evne til å utvikle innovasjoner. Instituttet er et av instrumentene i pilar tre i Horisont Europa som styrker innovasjonsnettverk og innovasjon i Europa. NTNU har som et av få universiteter i Norge vært opptatt av å delta i EIT. 

- NTNU har vært en pioner i norsk universitets-sammenheng med tanke på innovasjon, og vi har av den grunn vært opptatt av europeisk samarbeid innen innovasjon og hvordan innovasjon integreres sammen med utdanning og forskning. Dette høres enkelt ut, men er lagt vanskeligere i praksis og samarbeid i Europa er derfor viktig for oss, sier Grande.

EIT er en integrert del av Horisont Europa, EUs forsknings- og innovasjonsprogram, og har som mål å stimulere innovasjon og entreprenørskap over hele Europa.

Følg UA på Facebook og Instagram.