Ålesund:

Studenter på dette studiet får tilgang til MR-maskin og robotlab

Til høsten starter Campus Ålesund opp et nytt studieprogram i automatisering og intelligente systemer.

Det er satt av 68 studieplasser til det nye bachelorprogrammet i Ålesund.
Publisert

Til høsten starter Campus Ålesund opp et nytt studieprogram i automatisering og intelligente systemer.

NTNU i Ålesund samarbeider allerede mye med Ålesund sjukehus. Med det nye studiet blir det ei enda sterkere kobling mellom sykehus og universitet. Studentene vil blant annet få tilgang til MR-maskiner på Sunnmøre MR-klinikk, skriver Sunnmørsposten.

Navnet på studieprogrammet er Bachelor i ingeniørfag, automatisering og intelligente systemer. Viserektor Annik Magerholm Fet håper mange vil søke:

Siden 2018 har NTNU og Helse Møre og Romsdal samarbeidet om det som er Skandinavias første biomekaniske robotlaboratorium, ifølge avisa. En industrirobot på Ålesund sjukehus er programmert til å teste ledd og hjelper ortopeder til å utvikle bedre operasjonsmetoder.

68 studieplasser

Samarbeidet med Sunnmøre MR-klinikk og Ålesund sjukehus skal også utvides. Når det nye studiet er på plass i høst, vil studentene få tilgang til både robotlab-en på sykehuset og til ei MR-maskin på klinikken.

Instituttleder Anniken T. Karlsen håper på et høyt antall søkere til det nye ingeniørstudiet. Ingeniørstudiet er resultat av langvarig strategisk planlegging og satsing.

- Dette er resultatet av meget stor innsats fra ansatte i automasjonsmiljøet i samspill med blant annet dekan ved fakultetet, sier hun til avisa.

- Å ha tilgang til studenter på denne måten har vi aldri hatt før. Vi går ei spennende framtid i møte der vi kommer til å jobbe i større grad med kunstig intelligens, VR, AR og 3D-printing. sier Kjell-Inge Gjesdal ved Sunnmøre MR-klinikk til Sunnmørsposten.

Bachelorprogrammet skal gi studentene ei bred innføring i kybernetikk, kunstig intelligens, elektroteknikk, datateknikk og kyberfysiske systemer, skriver NTNU på sine nettsider. Her vil studentene lære om begreper som digitalisering, robotisering og automatisering.

Studieprogrammet har 68 studieplasser studieåret 2021/22.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.