Ytring

Ikke misforstått?

- Bjørn Haugstad bedyrer at han ikke har misforstått effekten av medfinansieringsordningen for EU-prosjekter, men jeg tviler sterkt.

Are Oust skriver i denne ytringen at det ligger en feil i den nye rammefordelingsmodellen.
Publisert

Dette er en ytring. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens mening.

Bjørn Haugstad bedyrer at han ikke har misforstått effekten av medfinansieringsordningen for EU-prosjekter, men jeg tviler sterkt.

I den nye rammefordelingsmodellen er det laget en differansemodell knyttet til EU-prosjekter selv om de underliggende størrelsene er nominelle. Det er en standardfeil og fy, fy!

Enig eller uenig?

Send oss din ytring på

Antar vi at en normal pris og lønnsvekst på fire prosent, vil det medføre at modellen er cirka 50 prosent feil etter ti år, og feilene øker eksponentielt. På fakultetsnivå blir riktignok feilen noe avdempet ved at alle fakultetene har EU-prosjekter. 

Ruller fakultetene modellen videre til instituttene slår feilen ut i full blomst. Likevel er ikke feilen mindre på fakultetsnivå enn at SU på grunn av feilen urettmessig må gi fra seg 6,8 millioner kroner ti år frem i tid.

Vi kaller gjerne denne typen misforståelser for «money illusions», men fordi det er så vanlig å misforstå benyttes effekten også for å lure andre for penger.

Så da gjenstår det å se har man misforstått eller er det en bevist «feil».

Les alle ytringene om NTNUs finansieringsmodell her.