Institutt for arkitektur og teknologi

Ga seg som instituttleder: - Ikke mye tid for faglig utvikling

Arild Gustavsen trakk seg som instituttleder ved IAT før tiden. Nå vil han heller bruke tida på forskning.

Arild Gustavsen er professor ved Institutt for arkitektur og teknologi.
Publisert

Med virkning fra 1. september trakk Arild Gustavsen seg fra stillingen som instituttleder på Institutt for arkitektur og teknologi (IAT). Han har vært instituttleder siden januar 2021, og gikk dermed av rundt et år før ordinær tid. 

Ny konstituert instituttleder er Daniel Johansen.

- Det kan være aktuelt for meg å ta på meg nye lederoppgaver i framtiden, men nå framover ønsker jeg å jobbe mer aktivt med forskning igjen.

Gleder seg til å forske

Gustavsen forsker på hvordan vi kan gjøre bygningene og områdene våre mer bærekraftige. Før Gustavsen ble instituttleder i 2021 ledet han Forskningssenter for nullutslippsbygg og Forskningssenter for nullutslippsområder i smarte byer, fra 2012.

- Det har vært givende og interessant å være instituttleder.

Men han innrømmer at det har vært en jobb som tar mye tid.

- På et institutt som IAT, med rundt 80 ansatte blir det ikke mye tid til annet enn å være instituttleder. Men til gjengjeld får man unikt godt kjennskap til eget institutt, til de ansatte, undervisningen og forskningen som foregår her.

Gustavsen forteller at han hadde tenkt på å trekke seg en stund, siden han har savnet mer forskningstid. Nå er planen å bli en mer aktiv forsker igjen. Og det er noe han gleder seg til.

- Selv om jeg har trivdes godt som instituttleder, får man ikke like mye tid til faglig utvikling innen eget fagområde. Men jeg har fått utviklet meg som leder.

- Skal jeg jobbe mer med forskning så er det tid for det nå, forteller han.

Skal utlyses

Foreløpig fungerer Daniel Johansen som konstituert instituttleder ved IAT. Instituttleder-stillingen skal lyses ut sammen med de fleste andre instittuttlederstillinger før neste åremålsperiode.

Neste periode har oppstart i august 2025. 

Følg UA på Facebook og Instagram.