- Det er bedre å mislykkes enn ikke å eksperimentere i det hele tatt, sa rektor Gunnar Bovim da NTNUs ledelse i ettermiddag feiret vinnerne av Prosjekt innovativ utdanning.
Den ærverdige Rådssalen var nesten fullsatt og gjorde det tydelig at mange ved NTNU er involvert i de fire prosjektene, som til sammen får 12 millioner kroner de neste tre årene.
De inviterte gjestene fortalte om prosjektene sine og kunne avslutte en begivenhetsrik fredag med kake og sprudlende drikke.
Bovim talte til forsamlinga og sa at innovativ utdanning skal utfordre status quo, og kanskje friste flere forelesere til å tenke i nye baner om den undervisninga de gir.
- Vi leverer et godt utdanningstilbud i dag, men vi kan alltid bli enda bedre. Det er som med Marit Bjørgen, hun er utrolig god til å gå på ski, men likevel jobber hun hardt for å bli enda dyktigere, sa han.
Vil dryppe på flere
For prorektor Berit Kjeldstad var dette en stor dag. Det er ikke dagligdags at NTNU-ledelsen slår slik på stortromma, både i form av pengeutlysing og oppmerksomhet, når det kommer til utdanningssektoren. Men hun benyttet anledninga til å understreke at det allerede er flere pågående prosjekter som jobber med innovativ utdanning.
- Ingen skal føle seg utelatt. Vi har fokus på disse fire i dag, men nye muligheter vil by seg framover, lovte hun.
SFU-kandidatene med på laget
Hun varslet at de to kandidatene som kom til SFU-finalen, også skal få penger av NTNU. Både Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap og Fakultet for arkitektur og billedkunst søkte om å få status som Senter for fremragende utdanning. De nådde nesten til topps med prosjektene 2-IT og TransArk.
- Nå blir disse også med i poolen av innovative utdanningsprosjekter, og vi styrker dem økonomisk fram til neste SFU-runde, opplyste hun.