- Det er synd at Equinor trekker seg  som hovedsponsor

Det ble nylig klart at Equinor trekker seg som hovedsponsor av UKA. Mange studenter frykter at det vil gå utover innholdet i UKA 2025. 

Håvard Mykland, til venstre og Benjamin Gåserød ser fram til UKA 2025.
Publisert Sist oppdatert

- En konsekvens av at hovedsponsoren har trukket seg er at vi i verste fall må redusere risikoen ved UKA 2025, sier Monica Rolfsen.

- Hva legger du i det?

- Kanskje vi må kjøre en litt smalere profil, der vi ikke går for et stort og dyrt band der vi er usikker på om det selger ut. Men dette er opp til UKE-styret å finne ut av.

Betydelig overskudd 

I tillegg til å være dekan ved Fakultet for økonomi er hun også leder av Finansstyret på Studentersamfundet. Finansstyret er blant annet ansvarlig for ledelsen av den økonomiske driften.

Om ett års tid arrangeres UKA 2025, og UKA står plutselig uten sin hovedsponsor. Equinor har sponset UKA siden 2007, men nå har selskapet valgt en annen linje fremover, og de har trukket seg som sponsor for mange selskaper. 

Leder av Finansstyret, Monica Rolfsen sier at de kanskje må gå for en smalere profil.

- Vi har hatt et bra samarbeid med Equinor siden 2007, men nå har de valgt å trekke seg. Noe selskapet selvsagt har sin fulle rett til, sier Rolfsen. 

Hun vil ikke oppgi hvor store store summer Equinor har bidratt med, men hun sier at det er en betydelig sum hvert år. 

Det ligger en klar forventning om at UKA skal gå med et betydelig overskudd. Overskuddet skal blant annet brukes til den daglige driften av Samfundet resten av året. Dette er spesielt viktig fremover med de økte utgiftene nybygget medfører. 

- Måten vi kan nå målet på er å kutte utgiftene og øke inntektene under neste års UKA, men også ved å drive virksomheten økonomisk forsvarlig mellom UKEene, sier hun.

Positiv til UKA 2025

UKA-sjef Selma Lindseth Lindeman sa nylig til UA at hun har troen på at de vil få til alle prosjektene de vil under neste års UKA. 

- Vi har fått beskjed fra Equinor tidlig. Noe som gjør at vi kan justere på budsjettene og se på andre muligheter. Så jeg er helt sikker på at UKA blir kjempebra uansett, sa hun til UA. 

På Gløshaugen møter UA på førsteårsstudentene Benjamin Gåserød og Håvard Mykland. De er ikke like positive som UKA-lederen etter at Equinor trakk seg som sponsor. 

- Vi skal være med på UKA for første gang neste år, og jeg synes det er kjipt at et så stort norsk selskap trekker seg som sponsor av arrangementet. Jeg frykter at det kan bety kutt og et dårligere program, sier Gåserød. 

Både han og kompisen Håvard Mykland tror det kan bli vanskelig å finne en like stor sponsor til UKA 2025.

Visste ikke at Equinor var sponsor

- Jeg visste ikke engang at Equinor var hovedsponsor for UKA, så de må ha reklamert dårlig for det, sier Jonas Espaas med et smil når UA forteller om problemstillingen. 

Han synes det er ønskelig at UKA skal ha samme høye nivået som før, men tror det kan bli vanskelig å finne en ny like stor hovedsponsor. 

Jonas Espaas og Oda Johansen er litt ambivalente til Equinor som sponsor, men mener at pengene har kommet godt med.

- Det blir trolig vanskelig å finne en like stor erstatter, kanskje det blir flere små i stedet? 

Han og medstudent Oda Johansen tar en etterlengtet pause på Stripa. De studerer til å bli sivilingeniører innenfor retningen energi og miljø. 

- Equinor er flinke til å støtte mye, men jeg er nok litt lunken til at Equinor har vært hovedsponsor til UKA, ser Johansen. 

Espaas er enig:

- De har rykte på seg for å drive med grønnvasking i resten av verden, selv om det selvsagt er kjekt med penger, sier han. 

Sjef for UKA-23, Kari Johanne Sørensen Bøckman bekreftet i et intervju med Under Dusken at de tidligere har kontaktet 300 bedrifter: 

- Ingen var interessert i å inngå en hovedsamarbeidsavtale. Alt kan skje i fremtiden, men i realiteten var det i dag Equinor eller ingen hovedsponsor i det hele tatt, sa hun til Under Dusken da. 

Følg UA på Facebook og Instagram.