søkerliste

Denne tiktokeren vil bli instituttleder 

Fem personer har søkt på stillingen som instituttleder ved Institutt for design. To av dem har tilknytning til NTNU, og en er i tillegg stor på Tiktok. 

Kari Nixon er en av to interne søkere til jobben som instituttleder. Taufik Akbar Sitompul er den andre interne søkeren fra NTNU.
Publisert Sist oppdatert

Den 31.juli i år sluttet Sara Brinch i jobben som instituttleder ved Institutt for design for å bli dekan ved Fakultet for arkitektur og design. Dermed åpnet det seg en stilling som leder for instituttet.

Søknadsfristen for stillingen som ny instituttleder gikk ut 1. november. Fem personer har søkt på stillingen. To av dem jobber i dag som postdoktorer ved samme institutt.

Dette er søkerne: 

 1. Alexander Andersen 48, interiørarkitekt, Nordre Follo, mann.

 2. Kari Nixon 37, postdoktor ved NTNU, Trondheim kommune, kvinne.

 3. Taufik Akbar Sitompul 31, postdoktor ved NTNU, Trondheim, mann.

 4.)  Sashidharan Komandur 45, Forskningsleder (Spill- og XR-prosjekter), Hamar, mann.

5.) Toni Kauppila 50, professor, faglig programansvarlig, Helsinki, mann.

Lager videoer om kulturforskjeller 

En av søkerne er amerikanske Kari Nixon. I tillegg til å være postdoktor ved Institutt for design, er hun et kjent fjes for mange på Tiktok, med rundt 13 000 følgere på profilen sin. 

På Tiktok er hun kanskje mest kjent for videoene sine om forskjellen mellom norsk og amerikansk kultur. På appen sammenligner hun blant annet norsk og amerikansk væremåte, forskjellene i mattradisjoner, og hvor vanskelig det er å forstå små nyanseforskjeller i det norske språket. 

- Hvorfor søker du på stillingen som instituttleder?

- Ved Institutt for design driver man med mye forskjellig, men folk flest tenker gjerne at man kun driver med grafisk design eller webdesign der. Jeg har for eksempel litteraturbakgrunn, og er ekspert på kunnskapskommunikasjon. Min styrke ville vært å løfte frem det vi driver med på instituttet på en enkel og kontret måte, sier hun.

Nixon deler at hun under en joggetur i går tenkte over konsekvensene en eventuell jobb som instituttleder vil ha på Tiktok-brukeren hennes. 

Hun forteller at hun trolig vil slette brukeren hvis hun blir instituttleder. Som leder representerer man NTNU utad, og da vil det ikke vært naturlig å legge ut videoer på Tiktok, ifølge Nixon. 

- Da jeg bodde i USA underviste jeg mye. Da valgte jeg heller ikke å ha Tiktok, da det er viktig å ha et tydelig grense mellom student og underviser, også på sosiale medier, sier hun. 

Dekorerte jobbkontoret med gavepapir 

Den første overraskelsen ved møtet med NTNU og norsk arbeidsliv generelt var hvor hvite og upersonlige kontorene til folk var.

I USA er kontoret regnet som hjem nummer to, og vi er opptatt av at det skal være hjemmekoselig også på jobb. Etter hvert forsto hun at nordmenn ønsker å skille mellom jobb og privatliv, og at det først og fremst er viktig å ha det koselig hjemme. 

Hun klarte likevel ikke de hvite veggene, og handlet gavepapir på Søstrene Grene som hun stiftet opp på veggene på kontoret.

Det overrasket henne også at man spiser i fellesskap på jobb i Norge. I USA spiser de fleste lunsjen sin alene, ifølge Nixon. 

- Hva synes du er negativt med det norske arbeidslivet da? 

- Nordmenn har av og til en tendens til å være litt for høflige. Alle skal medvirke, og det skal undersøkes og tenkes mye før en avgjørelse skal tas. Det fører ofte til at få bestemmelser blir gjort under ett møte, og man sitter litt igjen med følelsen «hva kom vi egentlig frem til?».

Hun legger til at det amerikanske systemet ikke er så mye bedre. Der ender man heller opp med å ta mye feil beslutninger.

Følg UA på Facebook og Instagram.