ØKonomi ved NTNU
Nå vurderes sluttpakker ved både SU og MH
Trang økonomi gjør at både Fakultet for medisin og helsevitenskap (MH) og Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap (SU) nå vurderer å ta i bruk sluttavtaler.
Dekan Tine Arntzen Hestbek (SU) og Siri Forsmo (MH) kan begge ende med å tilby sluttpakker til sine ansatte.
Foto: NTNU/Kollasj
I et ekstraordinært Sesam-møte på torsdag ble sluttavtaler og ansettelseskontroll diskutert.
Her ble ikke NTNU og de tillitsvalgte enige om innholdet i tiltakene som skal innføres i den krevende økonomiske situasjonen ved NTNU.
Dette meldes på NTNUs internside Innsida.
Må innføre ekstra tiltak
En trangere økonomi ved universitetet gjør at NTNU er nødt til å tilpasse aktivitetsnivået, noe som innebærer en reduksjon i antall ansatte (se faktaboks).
De fleste fakultetene planlegger å greie nedbemanningen med naturlige avganger og ansettelsesstopp eller ansettelseskontroll.
Ifølge Innsida-meldingen er det imidlertid to fakultet som har meldt om at behovet for nedbemanning er såpass stort at det må innføres ekstra tiltak, deriblant vurderes bruk av sluttavtale. Dette gjelder Fakultet for medisin og helsevitenskap (MH) og Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap (SU).
En sluttavtale innebærer at den som sier opp stillingen sin vil få utbetalt vederlag i en viss periode, men på torsdagens møte ble det ikke enighet om hvor lang denne perioden skal være.
Det ble også diskutert om strengere kontroll av utlysninger kan være et tiltak. Forslaget innebærer at ingen enheter skal kunne lyse ut nye stillinger før de har sjekket om stillingen kan passe overtallige ansatte ved SU eller MH.
Neste Sesam-møte er 8. mai, hvor de vil fortsette diskusjonen.