Skal slås sammen: Disse vil lede det ferske instituttet

Institutt for sosialantropologi og Institutt for geografi blir offisielt samlet fra 1. januar 2025. Tre har nå søkt på den nye instituttlederstillingen. 

Institutt for sosialantropologi og Institutt for geografi blir offisielt et samlet institutt fra 1. januar 2025.
Publisert

Onsdag 21. august gikk søknadsfristen ut for stillingen som instituttleder ved det ferske Institutt for geografi og sosialantropologi. 

NTNUs styre besluttet i juni å samle de to instituttene ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap fra 1. januar 2025.

Det er i alt tre som har meldt interesse i den nye stillingen.

  • Sera Jacob (28), Kvinne, Self-Employed, India
  • Gard Hopsdal Hansen (47), Mann, Instituttleder, Norge
  • Frithiof Svenson (43), Mann, Senior Manager People & Culture, Tyskland

- Gått veldig bra

Blant de som er å finne på søkerlista er Gard Hopsdal Hansen, som i dag leder ett av de to instituttene som slås sammen. Per nå er han instituttleder for Institutt for geografi, men nå er han aktuell for å ta over det samlede instituttet fra 1. januar 2025.

Gard Hopstad Hansen, instituttleder ved Institutt for geografi.

Da det ble klart at fakultetet ønsket å samle de to instituttene i oktober i fjor sa Hansen at det nok ikke var mange av de ansatte som ville valgt en samling, men at de hadde en konstruktiv tilnærming. Han sier det har stått seg.

- Jeg vil si at samlingen har gått veldig bra. Sånn jeg ser det er stemningen gjennomgående god. Det er fortsatt noen ukjente faktorer som må avklares, men jeg tror folk er positivt nysgjerrige på hverandre. Jeg tror dette nye instituttet har godt potensial, slår han fast.

- Vært forskjellige begrunnelser i spill

- Da instituttene ble slått sammen under NTNUs styremøte før sommeren ble det sagt at motivasjonen ikke først og fremst er faglig, men at det heller handler om størrelser eller økonomi, hva tenker du?

- Det har vært forskjellige begrunnelser i spill, samt litt ulik vektleggelse. Hva som har vært viktigst er nok litt avhengig av hvem du spør. Jeg har ikke så mye behov for å gå inn på det akkurat nå, svarer Hansen.

Følg UA på Facebook og Instagram.