Lørdag var det duket for fest i Fjellhallen med rundt 300 studenter som gjør en frivillig innsats i studentmiljøet i Gjøvik.
Det er fjerde gangen det arrangeres og de to siste årene har de fylt Fjellhallen.
- For det første møter du nye mennesker. Vi som er aktive arrangerer veldig mye som alle kan være med på. Med tanke på det sosial og litt det faglige, så har det veldig mye å si for lysten til å studere, sier Aleksander Åboen.
De fire studentene har tatt på seg finstasen for å feire seg selv sammen med andre studenter fra diverse frivillige studentforeninger.
- Gjøvik er ikke så stort, så her er det lettere å få uttelling for hva man gjør, også blir man kanskje litt bedre kjent med folkene, sier Kevin Haug som er frivillig i IT-foreningen Login.
Login er trolig kveldens best representerte med nærmere 60 aktive medlemmer tilstede.
- Jeg synes det er kjempefint. Det skaper et samhold og det gjør det enklere for folk å bli kjent. I tillegg er det noe utenfor studiehverdagen, så du kan få tankene av stress og skol og fokusere på noe som er interessant og relevant, sier Marie Kjelaas.
Prisutdeling
Rektorene fra NTNU og Fagskolen innlandet, samt representanter fra kommunen var tilstede og hyllet de fremmøtte fra scenen.
Underholdningen var INGRID (Ingrid Eggen Vårvik) fra Trondheim, for øvrig også student på NTNU Gjøvik, og «Hurrameghei cowboyhatt på snei» som er et lokalband bestående av Gjøvikstudenter.
Det var Sit (Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim) som var initiativtaker og arrangør, med Gjøvik kommune, NTNU Gjøvik, Fagskolen innlandet med flere som viktige støttespillere.
Det gikk veldig bra. Studentene var veldig fornøyde. De er veldig opptatt av prisene som ble utdelt, sier Einar Skare, én av arrangørene og leder for studenthusene i Sit.
NTNUI fikk prisen for «Årets forening» og «Årets frivillige» gikk til Mostafa Askari.
Kamp mot utenforskap
- Vi gjør det for å feire og heie på studentfrivilligheten. Støtte opp om det viktige arbeidet de gjør. De er vår viktigste samarbeidspartnere for å skape gode og trygge møteplasser. Inkludering er veldig viktig med tanke på psykisk helse og kampen mot utenforskap, sier Skare.
Dette er med å skape en samlende identitet for byens studenter samt oppfylle våre felles ønsker for universitetsbyen Gjøvik som et attraktivt studiested hvor studenter trives og har det bra.