Ingen festival uten rikelig med kaffekopper. Allerde fra lunsjtider av ble imidlertid mange krus byttet ut med ølglass.Tore Oksholen
Skjeggsosiologi. Om sosiologi som damefag er en myte: Muligens. Men herrene kommer, mener arius A Knudsen og Kristoffer Støylen Refvik.Tore Oksholen
Mette Mossige og Aksel Tjora holdt en av sesjonene, som handlet om sosiologisk entreprenørskap.Tore Oksholen
Sosiologiprofessor, selvutnevnt kafesosiolog, Aksel Tjora, tok initiativ til den første festivalen i 2013.
- Utgangspunktet er rett og slett å prøve å få til et større, åpent, faglig engasjement . Vi vil ha alle med, fra bachelor- og masterstudenter til vitenskapelig ansatte og ferdig utdannede sosiologer i ulike typer jobber, sa Tjora den gangen.
I samme UA-intervju la sosiologiprofessoren vekt på verdien av å bygge en sterkere sosiologisk identitet. Komme i kontakt med hverandre, bygge en mer potent sosiologi.
Masterstudentene Marius A Knudsen og Kristoffer Støylen Refvik deltok på årets festival, både som deltakere og i noen grad på arrangørsiden. De viser også til behovet for kontakt, når vi spør hva poenget er med en festival for sosiologer, om sosiologi.
- Man får gjort noe for å bringe bachlorstudentene inn i det faglige fellesskapet. Ellers er det et problem at det eksisterer et skille mellom dem og master- og doktorgradsstudenter, sier Knudsen og Støylen.
- Dessuten er det bra å være her når man nærmer seg en jobbsøkende status.
Til spørsmålet om hvorvidt det er en myte at sosiologi er et damefag, svarer de to herrene slik:
- Vi er i betydelig mindretall. Men vi tror, og vi mener å se, at herrene er på vei inn.