NTNUs styremøte
Vurderer å tenke mer langsiktig om universell utforming
NTNU har opp til vurdering om de skal få på plass en langsiktig plan for universell utforming.
Jørgen Valseth hadde fått med seg oppslaget om «Walk of Shame», der studenter fikk teste ut hvordan det er å komme seg rundt på campus for dem som må ha rullestol eller er svaksynte
Foto: Espen Halvorsen Bjørgan
Temaet var ikke et eget punkt på torsdagens styremøte, men ble trukket fram i debatten om å få en helhetlig investeringsplan for NTNU.
- Vi har sett i Universitetsavisa at det er dårlig universell utforming på campus. Det er synd at vi har studenter og ansatte som ikke føler de blir ivaretatt, sa studentrepresentant Jørgen Valseth.
UA har i det siste skrevet flere artikler om mangelen på universell utforming ved NTNU. Først og fremst situasjonen for Helgasetr, der fem organisasjoner denne uka gikk så langt som å anmelde universitetet til Diskrimineringsnemnda. Nylig arrangerte ansatte en «Walk of Shame» på Gløshaugen for å vise hvor vanskelig det er, blant annet for rullestolbrukere, å farte rundt på campus.
Les mer om dårlig universell utforming i Helgasetr her: - Brukermedvirkning kom i gang for seint, og det vises i mangelfulle løsninger.
Økonomi- og eiendomsdirektør Frank Arntsen svarte:
- Vi jobber med det. Det er satt av penger hvert år ut fra den bygningsmassen vi har. Det har vært mer år for år. Det vi har opp til vurdering nå, er å få en mer langsiktig plan også for universell utforming.
Arntsen understreker at ingenting er bestemt ennå.
- Vi har ansatte som har mye kunnskap på dette området. Og vi kan bli enda bedre.
Prosjektdirektørs svar om anmeldelse: - Leit at dialogen oppleves så dårlig.
Også ekstern representant Nina Refseth trakk fram betydningen av universell utforming. Det handler om sosial bærekraft, mente hun.
- Det å studere her og det å jobbe her, skal ikke være ekskluderende for noen. Fysisk utforming som gir alle adgang på campus, er utrolig viktig, sa hun til UA.
Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.