Søndag ettermiddag og kveld ble det spilt opp til festivalstemning på Gløshaugen. På kort tid hadde beboerne i protestleiren slengt sammen et arrangement som trakk både demonstranter og andre interessenter.
- Først var meningen at det skulle bli én konsert, men så fikk vi tak i noen som kunne hjelpe oss med ordne skikkelig opplegg med lyden. Så fikk vi tak i enda flere artister, og plutselig hadde vi en liste med ti artister. Alt sammen har vært 100% frivillig av alle involverte, forteller Silje-Marie Normann Svendsen.
Hun har vært primus motor for festivalen. For tiden er hun også en av de som bor på Gløshaugen. Der har hun vært i fire uker nå. Hun forteller at det har gått fort å vende seg til å bo i telt.
- Jeg får veldig mye energi av å være her rundt med folk som er engasjerte og bryr seg da. Jeg opplever blant andre jeg kjenner at kanskje de bryr seg, men de uttrykker det i hvert fall ikke i handling. Derfor følte jeg meg litt koko frem til jeg kom hit. Her er det veldig sterkt samhold, sier hun.
Energien hun får var altså nok til å hive sammen festivalen på en ukes tid. Det ble også annonsert bare et par dager for festivalen gikk av stabelen.
- Vi var ikke sikre på om vi kunne ha den eller ikke, siden det er på NTNU-området. Så vi tenkte at vi ville bli litt stille om det frem til dagen. Men det virket ikke å ha vært noe problem i det hele tatt. Så om det blir en neste gang, så kommer vi til å annonsere det i god tid, sier hun.
Selv om de har fått lov av NTNU til å ha leir, spurte de ikke om de kunne ha festival.
- Vi tenkte det var bedre å be om tilgivelse enn tillatelse. Vi har vært veldig snille her i leiren, vi har ikke laget noe bråk eller skapt noe problemer. Så er jo dette litt hyggelig bråk det her, så det tenkte vi gikk greit, forklarer Svendsen.
De fikk heller ingen klager i løpet av søndagen. De eneste som har vært innom har vært positive.
Jevnt over har NTNU og demonstrantene kommet greit overens. På fredagen under utmatrikuleringen fikk demonstrantene skryt fra dekan Olav Bolland for engasjementet samtidig som de avholdt en stille markering.
Rundt samme tid forsøkte demonstranter å ta seg inn på universitetsbyggene til KTH i Stockholm og politiet ble tilkalt for å fjerne dem.
- Linjen vi kjører er at vi tar det rolig og fredelig. Vi er her for å være synlig og vise solidaritet med palestinerne, sier Svendsen.
- Mange spør hva som er vitsen med å sove i telt her og sier det gjør ingenting. Og det er klart vi tror ikke at vi kan avslutte krigen ved å sove i telt. Men det handler om å vise solidaritet til palestinere generelt. Men også spesielt til våre palestinske kollager og medstudenter som må sitte og se på likegyldigheten som finnes over alt. Det at vi er her er viktig for dem også, fortsetter hun.
- Har dere diskutert å ta i bruk mer dratiske protestmetoder?
- Jeg har ikke sett på det som en ting som er nødvendig å vurdere, svarer Svendsen, som vanligvis studerer filosofi på Dragvoll.
Nå fungerer hun som leirleder på Gløshaugen. Det betyr at hun står for en del overordnet koordinering i leiren. Hun sier det har vært lite behov for å håndheve strenge regler blant demonstrantene.
- Vi har et par retningslinjer som bare husker å rydde seg, ta egen oppvask, være hyggelige, respektere andre, og huske på hvorfor vi er her. Det har ikke vært behov for noe mer, sier hun.