Ferske fjes og gamle travere blant UAs gjesteskribenter for det akademiske år 2024/25

- Jeg skulle gjerne sett at NTNU-ledelsen tok ordet 'student' i sin munn litt oftere, sier Morten Wolden, utgående kommunaldirektør og innkommende Sit-direktør. Og nå et av UAs ferske fjes som gjesteskribenter,

Helge Holden, Astri Elgethun, Morten Wolden, Kristin Melum Eide, Anders Ulstein og Eli Smeplass utgjør UAs team av gjesteskribenter for kommend høst og vinter.
Publisert

Men Wolden forsikrer at han ikke kommer til å være ensporet opptatt av studenters vé og vel som sjef for Studentsamskipnaden når han lar seg innlemme i UAs vesle stall av gjesteskribenter. Morten Wolden kom til Sit fra jobben som direktør i Trondheim kommune, og har hatt mye forskjellig å bestille med NTNU gjennom årenes løp, blant annet da han var i Brussel for å fortelle om Trondheim kommune som universitetsby.  

Wolden får med seg Astri Elgethun, Eli Smeplass og Andreas Ulstein som nykommere på lista. Elgethun er utgående leder for Studentersamfundet. Hun ble valgt på et manifest som gikk ut på å «engasjere flere og få folk til å bruke stemmen sin og den plattformen vi har. Jeg opplever at det er mange som egentlig mener ting hvis de bare får stilt spørsmålene og får en mulighet til å ytre seg. Jeg vil ta de gode samtalene som jeg hører på bussen på vei til campus og på nasj og få de inn i et rom hvor de kan løftes opp og jobbes med slik at det kan bli reell politikk,» sa hun til Under Dusken den gang. Som spaltist får hun god anledning til å bruke sin stemme for å engasjere folk.

Så hva gjør hun nå?

- For øyeblikket går jeg siste året på en bachelor i kunsthistorie og en bachelor i pedagogikk. Tidligere har jeg også gått på fotofagskolen - som for så vidt var grunnen til at jeg flytta til Trondheim til å begynne med, forteller hun.

Elgethun har vært frivillig på Studentersamfundet som grafisk designer siden 2021, og vært art director i ett år. 

- Etter jeg gikk av som leder i mai har jeg starta å studere litt mer aktivt, jobbe litt for ekte penger, men også som frivillig ennå! I tillegg har jeg fått mer tid til å drive med andre interesser som å male, ta bilder og keramikk, forteller hun.

Førsteamanuensis Eli Smeplass ved Institutt for lærerutdanning benyttet sin stemme sist for noen dager siden i UA da hun kommenterte de varslede oppsigelsene ved instituttet. Smeplass var en av initiativtakerne til Protestpub, og har vært gjesteskribent for noen år siden.

Anders Ulstein er universitetslektor og nestleder for utdanning ved Institutt for IKT og realfag ved NTNU campus Ålesund. Ulsteins engasjement strekker seg over en bred skala, blant annet om sakligheter og usakligheter om internasjonalisering i akademia.

Så har UAs trofaste spaltister Kristin Melum Eide og Helge Holden takket ja til forespørselen om de orker et akademisk år til som gjesteskribent. Førstnevntes funderinger på hvorvidt «vi akademikere er mindre hyggelige mot hverandre enn politikere» fanget mange leseres interesse. Det samme gjorde sistnevntes ode til «ERC - den hellige gral for forskere.» Kristin og Helge har stadig mer på hjertet.

Følg UA på Facebook og Instagram.