shot-undersøkelsen
Studenter i Trondheim, Gjøvik og Ålesund er mer fornøyde, studerer mer og drikker mer
Her ligger studentene i de tre NTNU-byene over landsgjennomsnittet.
Trondheim har jevnt over bedre resultater enn landsgjennomsnittet på SHoT-undersøkelsen.
Foto: Benedikt Erikstad Javorovic
De nasjonale hovedfunnene fra SHoT-undersøkelsen ble presentert torsdag 8. september. Fredag 9. september ble de lokale tallene lagt fram.
SHoT-undersøkelsen er besvart av nær 60 000 norske studenter i inn- og utland, og over 11 000 besvarelser kom fra studenter som er tilknyttet Studentsamskipnaden i Trondheim, Gjøvik og Ålesund.
Utmerker seg med høy tilfredshet
Studentene i Trondheim, Gjøvik og Ålesund er i gjennomsnitt mer tilfreds med studentbyen totalt sett sammenlignet med landsgjennomsnittet. På en skala fra 1 til 100 poeng ga studenter tilknyttet Sit studiebyen i snitt 71 poeng, mens landsgjennomsnittet ligger på rundt 67 poeng.
I Trondheim er studentene i gjennomsnitt mer tilfreds med kulturtilbudet, helsetilbudet, utelivstilbudet, studentmiljøet og boligtilbudet.
Studentene i Ålesund og Gjøvik er oftere mindre tilfredse med tilbudet i studiebyen. Det er kun med boligtilbudet at Gjøvik og Ålesund skårer høyere enn landsgjennomsnittet.
I tillegg er studentene i alle de tre byene er mindre fornøyde med kollektivtilbudet sammenlignet med resten av landet. På spørsmålet om hvor fornøyd studentene var med kollektivtilbudet var landsgjennomsnittet på 64-65 poeng. Kvinnelige studentene knyttet til Sit ga kollektivtilbudet 61,6 poeng og mannlige studenter ga kollektivtilbudet 57,9 poeng.
Bruker mer tid på studiene
SHoT-undersøkelsen viser at studenter tilknyttet Sit anslagsvis bruker flere timer på studiene enn landsgjennomsnittet.
Kvinnelige studenter tilknyttet Sit oppga at de brukte rundt 24 timer på studiene i løpet av forrige uke, sammenlignet med 21 timer på landsgjennomsnitt. Mannlige studenter oppga at de henholdsvis brukte 26 og 21 timer på studiet i løpet av forrige uke.
Samtidig er det høyere andel av studentene i de tre studiebyene som har et problemfylt alkoholforbruk.
39 % av mannlige studenter ved Sit har et problemfylt alkoholforbruk, mens 30 % av kvinnelige studenter har det samme. Dette er noe høyere enn landsgjennomsnittet der det er 36 % av menn og 25 % av kvinner som har et problemfylt alkoholforbruk.