- Snart skal Hovedbygningen gjøres om til en stor teaterscene. Det kommer til å bli spennende å se et utenforperspektiv på NTNU, sier rektor Tor Grande.
Trøndelag Teater annonserte i dag at de inntar Gløshaugen og tar med seg scenekunsten. Onsdag 12. mars blir det urpremiere på vandreforestillingen GLØS.
Grande sier at livet ellers vil gå som normalt på bygget, at studenter og ansatte plutselig vandrer inn i en scene er bare del av opplegget. Allerede er skuespillerne i gang med prøvene.
- Vi er så glade for at NTNU vil leke med oss og vi tror at vi kan være svært gode lekekamerater. Vi har lyst til å åpne universitetet mot byen. Hovedbygningen er et av Trondheims mest ikoniske bygg, men føles kanskje ikke så tilgjendlig for alle, sier teatersjef ved Trøndelag Teater, Elisabeth Egseth Hansen.
Har intervjuet studenter og ansatte
Stykket er skrevet av Claire deWangen og Cici Henriksen. Morten Bendiksen er visuell designer.
De forteller at de har intervjuet både studenter og ansatte ved NTNU. Forestillingen er en fiksjonell fortelling, men den baserer seg også på ekte fortellinger fra de som har brukt universitetets bygg.
De lover at du kan utforske Gløshaugen på en ny måte og at de vil ta deg gjennom rom du kanskje aldri har sett før. Du vil få møte mennesker mennesker, skjebner og drømmer som har formet dette stedet.
Rent praktisk vil det være mindre grupper som tas med rundt i bygget. Dette er altså ikke en tradisjonell teaterforestilling der publikum sitter på rekke og ra.
- Huset inntar hovedrollen
Selv skriver teateret at du vil få muligheten til å oppleve levende historie:
«Lag på lag med kunnskap, festtaler og hverdagsliv veves sammen til en hyllest av en bemerkelsesverdig bygning og dens beboere.»
«I tett og godt samarbeid med NTNU Gløshaugen, vil Trøndelag Teater åpne nye dører for publikum. Vi beveger oss inn i et av Norges mest ikoniske bygg – et sted hvor generasjoner av studenter fra hele verden har blitt uteksaminert, og der et stolt og sterkt fagmiljø har vokst i over 115 år.
Bygningens massive fasade, de majestetiske spirene og den unike portalen som leder inn til aulaen, gjør at selve huset inntar en hovedrolle i forestillingen.», skriver Trøndelag Teater i sin beskrivelse av stykket.