immatrikulering 2024

Se bildene fra studentenes første dag ved NTNU

Noen er helt nye i byen og gleder seg til å få nye venner, andre skal blåse flammer, mens noen skal være faddere for årets ferskinger. Her er bilder fra immatrikuleringen i NTNUs tre byer.

Helene Bjørnøy representerer Isfit under dagens immatrikulering. Hun vil gjerne rekruttere flere studenter til Isfit, og tenker ikke å gå stille i dørene: hun skal blant annet blåse flammer under arrangementet klokka 14.
Publisert Sist oppdatert

UA har møtt mange glade studenter på dagens immatrikuleringer i Trondheim, Ålesund og Gjøvik! Se noen av dem på bildene under.

I Trondheim, Gløshaugen

I Trondheim begynte immatrikuleringen senere enn i de to andre NTNU-byene, men likevel var det god aktivitet allerede fra morgenen av.

TRONDHEIM: Magnus Høgh og Christian Viken-Slåtten skal begynne på Industriell økonomi. - Vi gleder oss til å bli kjent med nye folk, sier de to til UA.
TRONDHEIM: Mannskoret klingende mynt kommer fra studiet Industriell økonomi og teknologiledelse. De skal opptre på mange interne arrangementer på NTNU i dag, og ser fram til det!
TRONDHEIM: Sigurd T. Johnsen og Erika Lund er henholdsvis faddersjef og fadder ved Berg linjeforening. - Jeg er litt nervøs, siden jeg er faddersjef. Jeg har laget fullt program, men man vet jo aldri helt hvordan det går! sier Johnsen.
TRONDHEIM: Disse fem representantene for linjeforeningen Hybrida gleder seg til fadderuka! Hybrida kommer fra IKT ved Fakultet for ingeniørvitenskap.
TRONDHEIM: Ny student Miriam Sarpong er godt fornøyd med mottakelsen hun har fått av fadder Emily Malcolmson. Her står de og venter på at immatrikuleringssermonien skal starte.
TRONDHEIM: Etter en noe stille sommer er Natasha Hilal Thakur glad for at studentene begynner å komme tilbake. De kommer til å fortsette å demonstrere til det siste kravet deres er møtt om å fryse samarbeidet med Kongsberg gruppen.
TRONDHEIM: Den høytidelige akademiske prosesjonen er en årlig tradisjon. I år er det Tor Grande som bærer rektorkappen. Etter ham går alle NTNUs dekaner, prorektorer og viktige folk som ordfører Kent Ranum.
TRONDHEIM: Studentersamfundet i Trondhjem er en årlig deltager. De kom med røyk og flammer og rekrutterte blant annet til Isfit (verdens største internasjonale studentfestival), som går av stabelen i begynnelsen av 2025
TRONDHEIM: Rektor Tor Grande venter spent på å trå opp på scenen foran et hav av forventningsfulle nye studenter. Ved siden av ham sitter næringsminister Cecilie Myrseth som hadde tatt turen til Trondheim for anledningen.

I Ålesund

Sola skinte under immatrikuleringen i Ålesund, som startet klokken 13. i Det er i overkant av 1300 har fått tilbud om studieplass ved NTNU Ålesund i årets opptak.

ÅLESUND: De nye studentene på økonomi og administrasjon spiste lunsj ute i sola. Lasse Jørgensen (helt til høyre) flyttet hit fra Trondheim for noen dager siden, og har storkost seg siden han kom til Ålesund. - Jeg ville bort fra Trondheim, og ville ikke studere i Bergen eller Oslo. Ålesund er en fin by, og det er mye mer fjell her. Jeg er glad i å gå på tur, så det er jo fantastisk, sier han.
ÅLESUND: Pia Helene Olsen og Markus Fossland Westgård har flyttet hit fra henholdsvis Kyrksæterøra og Bardufoss for å studere økonomi og administrasjon. - Jeg hadde valget mellom å dra hit eller til Oslo, men jeg er jo veldig alpin-interessert, og holder på med skikjøring og klatring og sånt. Så det var et lett valg, sier Westgård. For Olsen ble det for nærme hjemme å studere i Trondheim, men Ålesund var akkurat passe langt nok unna. - Det er greit å kunne reise hjem i helgene, sier hun.
ÅLESUND: Bente Lise Otterlei (t.v.) kommer fra Nordøyane utenfor Ålesund, mens Ingeborg Lye Skretting har flyttet helt fra Stavanger. De gleder seg til å bli kjent med nye folk, og gjøre andre ting enn de bruker. - Sånn som Brosundet Challenge, som er en padlekonkurranse. Vi skal lage båt til det senere i dag, det blir gøy, sier Otterlei.
ÅLESUND: Både ansatte og nye og gamle studenter var klare for å overvære immatrikuleringen.
ÅLESUND: Kaptein og studieprogramleder for nautikk, Arnt Myrheim-Holm, ledet an den akademiske prosesjonen som startet immatrikuleringsseremonien i Ålesund. Slik fikk sunnmøringene satt et maritimt preg på seremonien.
ÅLESUND: NTNUs prorektor for nyskaping, Torill Hernes, holdt immatrikuleringens første tale og ønsket studentene velkommen til NTNU. - Jeg anbefaler å si hei til noen du ikke kjenner. Kanskje er det en ny venn eller kjæreste, sa Hernes.
ÅLESUND: Viserektor Anne-Lise Sagen Major ønsket velkommen til NTNU i Ålesund, det minste campuset på Norges største universitet. - Kunnskap for en bedre verden er viktigere enn noen gang. Vi lever i en uforutsigbar verden i endring som vi må ta vare på. Det gjør vi best med å ta vare på hverandre, sa hun.
ÅLESUND: Leder for Ålesund studentsamfunn, Ingrid Skodjevåg, holdt sin tale iført klatresele. Egentlig skulle hun rappellere ned på scenen, men fikk beskjed tidligere på dagen om at det ikke kunne la seg gjøre av sikkerhetsmessige årsaker. Hun oppfordret alle til å skaffe seg det rosa medlemskortet med en gang.
ÅLESUND: Fadderlederne Hannah Macfarlane og Henrike Struck holdt dagens siste tale. De sa at det er viktig å ikke bare finne venner man kan studere med, men også venner man kan ta pause med. - Og alle må bli med i fadderuken, sa de.

I Gjøvik

Også ved NTNU i Gjøvik var det strålende sol når immatrikuleringen gikk av stabelen klokken 13 mandag.

GJØVIK: Dekanat i det viserektor Gro Kvanli Dæhlin kaller Harry Potter-kapper.
GJØVIK: Viserektor Gro Kvanli Dæhlin venter spent på at plena fylles opp med studenter. Litt nervøs er hun alltid når hun skal tale, men først og fremst gleder hun seg til å komme i gang med semesteret.
GJØVIK: På plenen utenfor studenthuset var mang en lovende student samlet mandag. Nå sparkes fadderuka i Gjøvik i gang med blant annet grilling og konsert med Erik og Kriss.
GJØVIK: Italienske Filippo Badalotti og Carlotta Fattarelli har bakgrunn fra hovedsakelig Milano, men også Madrid og Bogotá: - Opprinnelig kommer jeg selv fra et veldig lite sted i Italia, med innsjøer og skoger. Sånn sett er det litt velkjent for meg. Men sammenligner du med Milano er det jo klart noe annet, sier Fattarelli.
GJØVIK: Det ble underholdning ved bandet Fieh under immatrikuleringen. Sofie Tollefsbø er vokalist og frontfigur Fieh. Hun møtte mange av bandmedlemmene hun de siste årene har turnert landets største festivaler med, på musikklinja på Gjøvik videregående og Viken folkehøyskolen.
GJØVIK: Maria Graf, Marah Alkhatib og Arezou Noori er ferske fadderbarn. - Jeg har hørt at det er et sted det er lettere å få kontakt med folk, ettersom det er et litt mindre sted enn en del andre studiebyer, forteller Graf.
GJØVIK: Fadderne Daniel Thorland og Sondre Kjølstadmyr Sætervadet sier til de ferske studentene at de gjorde rett valg ved å dra til Gjøvik. - Det er en veldig søt by, der det hele tiden er arrangementer eller noe å finne på, sier Thorland.

Følg UA på Facebook og Instagram.