Årets vinner av Varshitas hederspris er klar

Varshita Venkatesh sin hederspris går til den med høyest karaktersnitt på Institutt for maskinteknikk og produksjon ved NTNU.

Vegar Stubberud mottok Varshitas hederspris mandag denne uka. Ingjerd Strand, administrativ leder ved Institutt for maskinteknikk og produksjon, delte ut prisen.
Publisert Sist oppdatert

Vegar Stubberud mottok Varshitas hederspris for 2023. 

Varshita Venkatesh sin hederspris går til den som har høyest karaktersnitt på Institutt for maskinteknikk og produksjon. 

- Dette kom som en overraskelse. Jeg tenkte at det sikkert var noen som hadde  bedre snitt enn meg, selv om jeg har jobbet ganske hardt, sier Stubberud til UA. 

Prisen består av 5.000 kroner, i tillegg til heder og ære.

Stubberud skryter av miljøet ved studiet.

- Det er veldig bra miljø her. Vi studentene jobber sammen, jeg har aldri lest alene til en eksamen, sier han.

- Et bevis på at jeg har jobbet godt

Han synes det var stor stas å motta prisen.

- Det er et bevis på at jeg har jobbet så godt som jeg kan. Jeg har ikke tenkt så mye på hva jeg skal bruke pengene til, men de kommer godt med i disse tider, sier Stubberud. 

Vegar Stubberud vant Varshitas hederspris.

Tittelen på masteroppgaven hans er Exploring gecko-inspired dry adhesion with consumer-grade 3D-printing technology: Design, prototyping and perfomance analysis. 

Til minne

Hedersprisen ble startet til minne om Varshita sitt engasjement ved instituttet og NTNU.

Varshita og mannen kom til Norge da mannen skulle begynne på en ph.d.

Varshita Venkatesj og mannen hennes, Venkatesh Govindarajan

Da startet hun et språkkurs, en kantine og hjalp andre. Hun var også konsulent ved instituttet. Den siste stillingen hun hadde ved NTNU før hun gikk bort i 2020 var førstekonsulent ved Avdeling for studieadministrasjon.

Statuettene til prisen sier at Varshita ville at studenter som er under utdanning skulle få av lønningen hennes.

Det var ektemannen Venkatesh Govindarajan som hadde ideen til prisen som ifølge statuttene gis fordi Varshita ville gi noe tilbake av sin lønn til studenter under utdanning. Det er han selv som årlig gjør overføringer til Institutt for maskinteknikk og produksjon til utdelingen av prisen. 

Følg UA på Facebook og Instagram.