Norge med på samarbeid om nordisk KI-senter

De nordiske landene skal samarbeide om et KI-senter som skal ha base i Stockholm. Både regjeringer og næringsliv er med på samarbeidet.

Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap) deltar på Nordisk ministerråds toppmøte om KI i København. Her fra NTNUs ledersamling på Oppdal i vinter.
Publisert

Det kommer fram på Nordisk Ministerråds toppmøte om KI i København, der digitaliseringsminister Karianne Tung (Ap) deltar.

- Jeg håper toppmøtet i København kan markere starten på et forsterket nordisk samarbeid om kunstig intelligens. Sammen har vi tyngde som vi kan utnytte til å ta en ledende rolle og høste gevinster fra KI, og for å trygge og sikre den videre utviklingen, sier Tung.

Nordic AI-Center skal ha base Stockholm og drives av AI Sweden. IKT-Norge skal holde i prosjektet på vegne av norsk næringsliv.

Det nye senteret skal blant annet koordinere innsatsen for å utnytte KI-teknologi nasjonalt og regionalt. De nordiske ministrene har satt som mål å styrke sin digitale konkurransekraft innen 2030.

Senteret er svært viktig for å øke bruken av KI, sier IKT-Norge sjef Øyvind Husby. Han mener at den nye teknologien løse mange utfordringer.

- For eksempel for norsk helsevesen. Langt færre hadde måttet stå i helsekø hvis man brukte kunstig intelligens til å planlegge operasjonstider og skrive journaler. Sånn kan helsepersonell bruke tida på oss pasienter, sier han.

Følg UA på Facebook og Instagram.