Ytring

Engasjer deg - nå nærmer vi oss sluttspurten på universitetsstrategien

Visjonen vår – kunnskap for en bedre verden skal bestå, men den nye strategien skal ha et eget navn som favner innholdet.

- En god kombinasjon av tilbakemeldinger fra ansatte, ledere, studenter, samarbeidspartnere og ikke minst styret har bidratt til å forme utkastet til strategi som nå er sendt på høring, skriver rektor Tor Grande.
Publisert

Dette er en ytring. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens mening.

Torsdag 27. mars ble utkastet til ny strategi for NTNU sendt ut på høring, og vi begynner å nærme oss sluttspurten i et arbeid som har pågått siden i fjor. Jeg legger opp til at universitetsstyret skal vedta den nye strategien i sitt møte 18. juni. Nå går vi inn en viktig etappe i arbeidet med ny universitetsstrategi – med en høringsrunde som varer frem til 30. april.

Studenter og ansatte kommer sannsynligvis til å lese utkastet til strategi ulikt fra ståsted til ståsted. Det er positivt, for disse perspektivene trenger vi i den videre bearbeidelsen. Jeg håper alle som har synspunkter om universitetsstrategien også bidrar med sitt engasjement inn høringsuttalelsen til sine respektive fakultet.

Visjonen vår – kunnskap for en bedre verden skal bestå, men den nye strategien skal ha et eget navn som favner innholdet. Til det vil vi gjerne ha hjelp. Her finnes det ingen fasit og en kan la seg inspirere av andre institusjoners overskrifter på strategi. Københavns universitet har for eksempel en strategi med overskriften «Til gavn for flere» og Universitetet i Tromsø har en strategi som heter «Eallju – Drivkraft i nord». Hva som er riktig overskrift på strategien for NTNU, det trenger vi innspill på fra studenter og ansatte. Skrivegruppen vil i den forbindelse fungere som jury og peke ut tre forslag på basis av de forslag som er spilt inn. Disse forslagene vil jeg ta med videre fram til styret vedtar strategien. De tre beste forslagene vil også bli premiert.

Enig eller uenig?

Send oss din ytring på

Jeg vil rose skrivegruppa for det arbeidet de så langt har lagt ned i skriveprosessen. I skrivegruppa sitter det representanter fra alle fakulteter, Vitenskapsmuseet, studenttinget og fellesadministrasjonen. Det å skrive en kortfattet strategi med få ord, som skal favne og gi retning til det store mangfoldet som kjennetegner NTNU – det er ikke et enkelt oppdrag. Samtidig som at det skal være rom i universitetsstrategien til at institutter og fakulteter skal kunne utvikle egne konkrete målsettinger når deres respektive strategier skal skrives ferdig.

En god kombinasjon av tilbakemeldinger fra ansatte, ledere, studenter, samarbeidspartnere og ikke minst styret har bidratt til å forme utkastet til strategi som nå er sendt på høring. Disse tilbakemeldingene har vært viktig for å beskrive hvilke ambisjoner vi bør sette oss, og hvilke forutsetninger som må være til stede for at NTNU skal kunne lykkes de ti neste årene. NTNU har et sterkt faglig omdømme og stor tillit i befolkningen. Jeg tror dette er nært knyttet til NTNUs fokus på kvalitet. Det er en posisjon vi skal ta vare på og utvikle videre blant annet med støtte i den nye strategien for NTNU.