Færre jobbtilbud for ferske siv-inger
Færre sivilingeniører-studenter fra NTNU har i år fått tilbud om jobb før innlevering av masteroppgaven.
Det viser den nye arbeidsmarkedsundersøkelsen fra Teknologiporten, gjengitt i Teknisk Ukeblad.
I år stod 22,1 prosent av disse avgangsstudentene uten et eneste jobbtilbud før de leverte inn masteren. I 2013 stod 6,1 prosent uten jobbtilbud, mens resten hadde fått minst ett.
Studentene fra linjene marin teknikk, ingeniørvitenskap og IKT og bygg- og miljøteknikk er de mest ettertraktede. En oversikt viser at henholdsvis 86,6, 85 og 83 prosent av studentene ved disse linjene har fått jobb.
Linjen for Industriell kjemi- og bioteknologi ligger nederst oversikten som TU gjengir, med 58,1 prosent. Ved Energi og miljø har 62,9 prosent fått jobb, mens tallet for Produktutvikling og produksjon er 66,7 prosent. Ved Petroleumsfag har 79 prosent av studentene fått jobb.
Det er også en 4,3 prosentpoengs nedgang i antall studenter som har takket ja til jobbtilbud før de ble ferdige med mastergraden.
Av 1750 studenter som deltok, var 281 avgangsstudenter. Undersøkelsen viser at bare én prosent av avgangsstudentene ender opp med jobb i kommunal sektor. 11 prosent tar jobb i staten, mens 88 prosent av studentene ender opp i privat sektor.
Leder i Teknologiporten Ragnhild Brekke tror noe av nedgangen skyldes variasjoner i markedet, spesielt i olje- og gassnæringen.
– De typiske karbonbaserte bedriftene har ikke vært like pågående denne våren, i motsetning til bedrifter fra andre bransjer som har brukt mer midler på rekruttering. Dette kommer sannsynligvis av en viss utflating av bransjens investeringsvilje de siste kvartalene, sier Brekke.