PELbO er NTNUs nye ambassadør

Publisert Sist oppdatert

Jazzrock-bandet PELbO er utnevnt til NTNUs nye ambassadører, en utnevnelse som gjelder på livstid. Med utnevnelsen følger et stipend på 50 000 kroner som skal brukes til turnering og profilering. Det hele vil bli markert offisielt på Dokkhuset i morgen, under NTNUs superlørdag på T rondheim Jazzfestival.

Utnevnelsen av en ambassadør for byens universitet- og jazzmiljø er en tradisjon ved Trondheim Jazzfestival. PELbO som består av Ine Hoem, Kristoffer Lo og Trond Bersu har markert seg som et særdeles lovende band innenfor både jazz- og rockverdenen de siste årene. Bandet skiller seg ut på den tradisjonelle jazzscenen og er en grensesprengende representant for Jazzlinja ved NTNU. I følge pressemeldingen viser bandet også at Jazzlinja først og fremst utdanner dyktige nyskapende musikere.

"Debutalbumet ble hyllet av både kritikere og publikum, og de har på kort tid markert seg som en musikalsk kraft som har bidratt sterkt til å sette fokus på Trondheims nyskapende jazzmiljø, både nasjonalt og internasjonalt", heter det.

12 Points-festivalen i Dublin skrev nylig at Trondheim kanskje har Europas mest uredde jazzutdanning, og superlørdagen er en hyllest til denne utdanningen. Jazzlinja NTNU har de siste årene befestet sin posisjon i verdensklasse, blant annet gjennom at tittelen ”Årets internasjonale jazztalent under 30 år” har gått til NTNU-studenter flere ganger.

I år skjer det også en verdenspremiere under jazzfest: Arrangør Erlend Skomsvoll har lekt seg med Åge Aleksandersens verker og kledd de opp i sin egen særegen jazzdrakt. Fremføring ved studentorkesteret NTNU Jazz Ensemble.