Regissøren, som også er førsteamanuensis ved NTNU, har lagd en film om noe man ikke ser så ofte i norsk film.
NTNUs filmpris 2023 ble tildelt Leiv Igor Devold under Kosmoramas bransjedager på DIGS tirsdag 7. mars av prorektor for forskning og formidling, Tor Grande.Foto: Eirik Haldberg/Kosmorama.
Tirsdag fikk Leiv Igor Devold utdelt NTNUs filmpris. Devold, som også er førsteamanuensis ved NTNUs Institutt for kunst og medievitenskap, debuterte under årets utgave av filmfestivalen Kosmorama, med sin første spillefilm. Det skriver NTNU i en pressemelding.
Prisen er et samarbeid mellom NTNU og Kosmorama som skal hedre de som fremmer og utvikler filmproduksjon i Trøndelag.
Første heltrønderske spillefilm
Devolds debut innenfor spillefilm-sjangeren, Norwegian Dream, var åpningsfilm i festivalen som begynte mandag og holder på ut uka. Filmen er også «den aller første heltrønderske spillefilmen som er laget».
- Å få NTNUs filmpris betyr enormt mye for meg. Tusen takk til NTNU, som også er min arbeidsgiver, og gir rammer til å både jobbe med undervisning og kunstnerisk utviklingsarbeid, sier Devold ifølge NTNU nyheter.
Devold har tidligere stått bak en rekke dokumentarer og kortfilmer som har blitt vist på mange internasjonale festivaler og TV-kanaler. Blant annet Den tilfeldige rockestjernen og Thea – to somre, én vinter.
Spillefilmdebuterte med Romeo+Romeo-fortelling
Norwegian Dream, som fortsatt er mulig å se under årets Kosmorama-festival, beskriver regissøren som «en Romeo+Romeo-fortelling, hvor to personer fra ulike «klaner» opplever en umulig kjærlighet som det er verdt å kjempe for».
Handlingen er satt til Trøndelagskysten og omhandler et kjærlighetsforhold mellom to unge menn, en norsk og en polsk. Kultur og verdier, samt en arbeidslivskonflikt i lokalsamfunnet setter forholdet på prøve.
- I landskapet av norske filmer skiller jo filmen seg ut. Av de rundt 20 filmene som produseres i Norge hvert år, så handler mange av de største filmene ofte om krigen, om katastrofer eller så er det typiske sjangerfilmer. Norwegian Dream forteller en annerledes historie, og handler om en minoritet i en minoritet, noe vi ikke ser så ofte på kino, sier Devold i et intervju om filmen lagt ut på NTNU nyheter.