Økt trusselnivå i norge

- Vi følger nøye med

NTNU har ikke satt inn ekstra sikkerthetstiltak etter at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) valgte å høyne trusselnivået i Norge, men universitetet følger situasjonen tett. 

Sikkerhets- og beredsskapssjef ved NTNU, Torkil Ramstad, forteller at NTNU følger situasjonen tett.
Publisert

Nylig oppjusterte PST trusselnivået i Norge fra moderat til høyt. Det er først og fremst trusselen mot jødiske og israelske mål som er ytterligere skjerpet.

Terrortrusselnivået er nå på nivå 4 på en skala fra 1 til 5.

Ikke satt inn ekstratiltak 

- NTNU følger situasjonen tett, og vi jobber med å kartlegge hvilken betydning det høynede sikkerhetsnivået har på NTNU, sier Torkil Ramstad, sikkerhets- og beredsskapssjef ved NTNU.

Seksjon for sikkerhet og beredskap ved NTNU har per nå ikke satt inn ekstratiltak i takt med oppjusteringen av trusselnivået i Norge. 

- Det har vært stort engasjement rundt Israel-Palestina-konflikten ved NTNU, der Studenter for Palestina har sett opp leir på Gløshaugen. Gjør dette NTNU ekstra utsatt?

- Nei, i utgangspunktet ikke. Vi har ingen indikasjoner på at NTNU er ekstra utsatt for angrep, men vi følger situasjonen tett, sier Ramstad. 

Sikkerhetssjefen forteller at det er ingen grunn til bekymring, men at det er viktig å følge situasjonen forebyggende. 

- Hvem holder NTNU underrettet om eventuelle endringer i trusselsitusjonen ved NTNU?

- Vi følger med på trusselbildet gjennom nyheter fra dag til dag. NTNU samarbeider også med nasjonale og lokale myndigheter ved behov, sier han. 

Frykter jødiske høytider i oktober

Politiets sikkerhetstjeneste skriver på sine hjemmesider at: 

Det er flere negative forhold som har forsterket terrortrusselen, blant annet knyttet til den pågående eskaleringen av konflikten i Midtøsten. Videre er det i oktober flere jødiske høytider. Flere aktører kan se på slike markeringer som symbol for terrorhandlinger.