Dekan Hans Petter Hildre er krystallklar i sitt budskap til NTNUs øverste ledelse: Instituttlederne må holde til i Ålesund når universitetet fra neste år skal få ny instituttstruktur.
- Å jobbe her ved NTNU i Ålesund er nesten som et kall for de ansatte: Engasjementet og den indre motivasjonen er stor. Stedlig ledelse er viktig for å beholde dette engasjementet, sier dekan Hans Petter Hildre ved Avdeling for maritim teknologi og operasjoner til Universitetsavisa.
Trondheim kan bli langt unna
Lokal medbestemmelse opptar både den lokale ledelsen og de tillitsvalgte i Ålesund. De to tidligere høgskolene i Gjøvik og Ålesund vant fram med ønsket om å få egne viserektorer ved campusene. Nå står en ny omorganisering for tur: I august skal NTNU-styret vedta ny instituttstruktur.
Da ønsker ikke NTNU i Ålesund en modell der avdelingene lokalt er underlagt instituttledere i Trondheim. De argumenterer for at instituttledelsen må være lokal - på det som kalles nivå 3 i NTNU-hierarkiet.
- Jeg er helt overbevist om at det vil være en styrke for hele NTNU om vi får institutter lokalt. Det vil vi alle tjene på, sier Hildre.
Da UA besøkte Ålesund i forrige uke, stakk vi innom kontoret til Hans Petter Hildre. I dette podcast-intervjuet forteller han hvordan han synes det går etter at Høgskolen i Ålesund fusjonerte med NTNU. Han forteller også om sine 17 år ved NTNU i Trondheim, og at fotball spilte en viss rolle da han bestemte seg for å vende tilbake til Sunnmøre…
Vi kommer også innom det uhyre følsomme temaet: Er det egentlig noen forskjell på NTNU i Ålesund og NTNU i Trondheim når det kommer til kultur og måter å gjøre ting på?
De økonomiske nedgangstidene ble også et tema: Hva vil krisen i norsk økonomi bety for regionen og for rekruttering til NTNU i Ålesund?
Hør UAs podcast-intervju med dekan Hans Petter Hildre ved å trykke på avspillingsknappen i bildet i toppen av denne artikkelen.
"Kan den norske modellen overleve?" Hør den her. "Jeg, lobbyist? De har helt rett!" Hør den her. "Skal humanistene sivilisere teknologene?" Hør den her. "Hva er galt med å være byråkrat?" Hør den her.