Bovim innstilt på uriaspost: - Jeg takket nei flere ganger

- Ikke et oppdrag man løper ned dørene for. Men hvis alle parter ønsker det, så sier jeg ja, sier Gunnar Bovim, som allerede har mange styreverv.

Den tidligere rektoren Gunnar Bovim understreker at han aldri tar på seg et verv uten å spørre ledelsen ved NTNU først.
Publisert

Gunnar Bovim arbeider i dag med undervisnings- og forskningspolitiske oppgaver for NTNUs ledelse. Nå er han innstilt som styreleder for Helseplattformen. 

Helseplattformen har fått svært mye negativ presseomtale etter at innføringen startet i Trondheim. 

- Vil du virkelig ta en slik uriaspost?

- Tja, det er jo ikke akkurat et verv man løper ned dørene for å få. Jeg har allerede takket nei flere ganger, og har egentlig nok å gjøre. Men nå har jeg sagt at ja, jeg kan gjøre det hvis alle parter ønsker meg. 

Han påpeker at IKT ikke er hans sterkeste felt.

- Men jeg har fått vite at jobben er av mer organisatorisk karakter, for eksempel ved å få Hemit og Helseplattformen til å jobbe tettere sammen.

Hemit er Helse Midt-Norges egen IKT-tjeneste, mens ansatte i Helseplattformen jobber med, ja, nettopp innføring av Helseplattformen.

- De to tjenestene må bli bedre integrert. Og her kan jeg være med og bidra, sier Bovim.

Mange styreverv

Bovim har mange styreverv, og må tenke seg litt om når UA spør hvor mange, fordi han er på vei ut av noen av dem.

Khrono har allerede pekt på Bovims mange verv, og at han tjener godt på disse vervene.

-  Jeg må si at jeg syntes det var slitsomt med fokuset på økonomien i det. Men det er slik det er, og jeg forstår at pressen må gjøre jobben sin, sier Bovim.

- Hvordan får du til å kombinere alle styrevervene med jobben ved NTNU?

- Jeg trives fortsatt med å arbeide mye, og har fleksible oppgaver og fleksibel tid. Mye, både av rådgivningsfunksjonene og styreoppgavene kan for eksempel gjøres utenfor den ordinære arbeidstiden, sier 64-åringen. 

Synergieffekter

Han tilføyer at han aldri tar på seg et verv uten å spørre ledelsen ved NTNU først. 

- Både jeg og arbeidsgiver mener at det skaper noen synergieffekter når jeg er involvert i flere ulike organer. For eksempel har jeg jobbet med en rapport for Forskningsrådet (der Bovim er styreleder, red.anm.), om hvordan vi skal behandle forskning som ikke kan publiseres av sikkerhetshensyn, sier han.

NTNU har forskning som er relevant for dette, og dermed er prosjektet svært aktuelt for NTNU.

- Jeg får tilgang på endel problemstillinger som er relevante for NTNU når jeg er styreleder, sier han. 

Bovim er også styreleder for NTNU Technology Transfer. En mulig synergi kan da for eksempel være samarbeidsprosjekt mellom Helseplattformen og NTNU TTO på sikt. 

- Jeg tror vi kan vi finne måter å bruke dataene vi får ut av systemet på en mer nyttig måte. For eksempel for å lese hvordan ressursene i helsevesenet bør fordeles mellom instansene. 

På vei ut av noen verv

Men det kan bli mye også for ham, og nå er Bovim på vei ut av noen verv. 

- I Museene Arven er det kjent at dette er min siste periode, kanskje særlig for å få en passelig innkjøringsperiode for ny styreleder før det store Nasjonaljubileet - Norge i tusen år år, i 2030. Dessuten er perioden i Copenhagen Business School snart ute, sier han.

Bovim vil også avslutte som styreleder i Museene Arven ganske snart. 

Valg av nytt styre i Helseplattformen skal behandles i en ekstraordinær generalforsamling 26. september, melder Helseplattformen.

Følg UA på Facebook og Instagram.