Leder ett NV-institutt i dag, nå vil han lede et annet

Han endte opp som instituttleder ved et annet institutt sist han søkte på stillingen som leder ved Institutt for biologi. Nå lyses stillingen ut utenfor vanlig åremålsperiode.

Andreas Møllerløkken tok over etter Kjetil Rasmussen ved Institutt for bioteknologi og matvitenskap, nå kan han gjøre det samme ved Institutt for biologi.
Publisert

Nylig gikk fristen ut for å søke stillingen som instituttleder ved NTNUs Institutt for biologi. Det er i alt seks navn på søkerlisten, hvorav ett har blitt unntatt offentlighet.

På lista finner vi Andreas Møllerløkken. Han er i dag leder ved NTNUs Institutt for bioteknologi og matvitenskap  og har vært det siden 2021. Det instituttet tilhører i likhet med Institutt for biologi Fakultet for naturvitenskap.

Søker seg ikke bort

Institutt for bioteknologi og matvitenskap er foreslått slått sammen med Institutt for bioingeniørfag og Institutt for biologiske fag Ålesund.

- Ønsket er på ingen måte å søke seg bort. Det handler om at jeg trives veldig godt som instituttleder og har lyst til å fortsette å være det. Da gjelder det å ta de mulighetene som kommer, sier Møllerløkken.

Stillingen ved Institutt for biologi lyses ut tidlig, ettersom nåværende leder skal begynne i ny jobb. Les mer lenger ned i saken.

Møllerløkken ønsket seg også lederrollen da den ble utlyst i 2021, men selv om han ikke vant fram da, ble han oppfordret til å søke på lederjobben ved Institutt for bioteknologi og matvitenskap. Det var slikt han endte opp i den stillingen han har nå.

- Min fagbakgrunn er opprinnelig fra biologi, men det er klart, det er mye biologi i bioteknologi også, slår han fast.

Akkurat hvem som er hans hemmeligstemplede konkurrent synes han også selv er spennende. 

- Ja, vi får se om det er noe vi får svar på etter hvert, sier han.

Man finner også en annen instituttleder på søkerlista. Rajesha Javaraiah er i dag instituttleder ved Institutt for biokjemi ved det offentlige Universitetet i Mysore i India.

Bestemte tidlig at det blir siste åremål

Institutt for biologi ledes i dag av Kjetil Rasmussen. Selv om det er hans første periode som leder ved sitt nåværende institutt, er han på sin fjerde lederperiode totalt. 

Han var også leder for institutt for bioteknologi og matvitenskap i tre perioder, mellom 2009 og 2021, da Møllerløkken, som altså nå søker på biologi-jobben tok over. 

- Jeg bestemte meg tidlig i perioden for at dette blir den fjerde og siste åremålsperioden som instituttleder for min del, sier Rasmussen til Universitetsavisa.

Kjetil Rasmussen er klar for ny stilling ved Fakultet for naturvitenskap.

Lederskifte utenfor normal sesong

Før han gikk over i sin første instituttlederstilling i 2009 var han administrativ leder på samme institutt. Etter tolv år med permisjon der, sa han at han ikke trengte å gå tilbake til den samme stillingen, men ville gjerne gå over i noe annet interessant som måtte komme over.

Nå blir han da seksjonsleder for utdanning ved fakultetet. Der starter han 1. januar 2025, og det blir også da Institutt for biologi får ny leder. Derfor blir også da lederskiftet ved biologi usynkront med den ordinære åremålsperioden, som egentlig ville hatt tiltredelse i august 2025.

- Det er nok ikke så farlig for instituttet at jeg slutter litt tidlig, forklarer Rasmussen.

Uendret institutt i omstrukturering

Institutt for biologi er en del av Fakultet for naturvitenskap. Som UA tidligere har omtalt legges det opp til endring i instituttstruktur ved fakultetet, men biologi blir uendret i den prosessen.

- Vi blir ikke direkte påvirket der. Vi har bestemt oss for å redusere antall faggrupper på instituttet, men det har vært en udramatisk prosess.

Disse har søkt jobben som instituttleder ved Institutt for biologi

Navn Alder Nåværende stilling Kommune Kjønn
Severin Rønes41ArbeidsledigTrondheimMann
Arghavan Armin29Laborant, SGS Analytics, Hamar AvdelingInnlandetKvinne
RAJESHA JAVARAIAH51Professor and Head, Dept.of Biochemistry, Yuvaraja's College, University of MysoreMYSURUMann
Ishita Ahuja53ArbeidsøkerSteinkjerKvinne
Andreas Møllerløkken50Instituttleder, NTNUTrondheimMann
Søker er unntatt offentlighetMann

Følg UA på Facebook og Instagram.