Ytring

- Disse studentene bidrar med vilje til å mobbe, ydmyke og herske over andre studenter

- De bidrar til å normalisere oppførsel, uttrykk og lefling med strømninger vi ikke ønsker oss i samfunnet, og slettes ikke på campus, skriver Anne-Lise Aakervik om linjeforeningsopptak ved NTNU.

Bildet i toppen og bildet nede i saken er tatt av innleggsforfatteren som eksempel på hva hun reagerer på. Bildene er fra årets opptak.
Publisert Sist oppdatert

Dette er en ytring. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens mening.

Hvor lenge skal vi lukke øynene for de groteske scenene som foregår på campus i september? Daglig støter jeg på flørting med naziideologi, terrorstaters og gruppers handlemåter og kleskoder. Daglig ydmykes, undertrykkes og sjikaneres nye studenter av kappekledde, maskerte og brølende skikkelser. Handlemåte og oppførsel gir assosiasjoner til ISIL, terrorleiren Guantánamo og nazistenes samlinger. 

Daglig løper, sklir, spyr og gråter disse studentene seg gjennom løyper og oppgaver som sender selvfølelsen i bunn og helsa i fare. De bindes sammen, nesten nakne, eller kledd i skitne og lasete klær og går kanossagang gjennom campus, de sendes ut på runder der slagordet lyder Sieg heil med en mumlende hale av ord etter seg som skal få budskapet til å forsvinne.

Forfatterens foto fra et annet linjeforeningsopptak. Studentene som gjør situps har blitt croppet av UA for ikke å identifisere enkeltpersonene.

For hva? Jo, opptak til en av linjeforeningene på NTNU. Og det er jo frivillig. Men tør du å være den står opp mot maskekledde folk som skal dømme deg? 

Enig eller uenig?

Send oss din ytring på

Åh - de er bare studenter, sier du kanskje. Norges fremtid – kommende ledere! Vel, disse studentene bidrar med vilje til å mobbe, ydmyke og herske over andre studenter. De bidrar til å normalisere oppførsel, uttrykk og lefling med strømninger vi ikke ønsker oss i samfunnet, og slettes ikke på campus.

Vi SKAL og MÅ vite at på campus er det både studenter og ansatte som har flyktet fra regimer og hendelser der slike hendelser er realiteter og en del av årsaken til at de er her. De har kanskje stått ansikt til ansikt med bøddelen.

Kjære NTNU-ledelsen. Dette er også deres ansvar. Det finnes uendelige mange måter å gjøre opptat til en linjeforening på – slik det er nå er det konkurranse om å være mest mulig ydmykende, jævlig og undertrykkende. Vil vi virkelig det?