19 ansatte ved ILU søkte om sluttavtale, 13 fikk innvilget

Enkelte av søkerne nærmer seg pensjonsalder, her innledes særskilte forhandlinger.

Fire av ILU-ansatte som ba om sluttpakke fikk avslag.
Publisert Sist oppdatert

 Dette skriver NTNU i en pressemelding.

- Av disse har fire fått søknaden avslått, som følge av at de er vurdert å inneha kritisk kompetanse, det vil si at vi ville vært nødt til å ansette noen andre med samme kompetanse for å oppfylle våre forpliktelser, står det å lese. 

Én av søkerne var ikke i målgruppen for tilbudet om sluttavtale og én av søkerne trakk senere søknaden sin. Tolv av søkerne som har fått innvilget søknaden sin har underskrevet avtale og én av søkerne har fått utvidet frist.

Individuelle avtaler for eldre

- Vi har enkelte tilfeller der vi er i dialog med ansatte om individuell avtale, som følge av at de nærmer seg pensjonsalder og kan gå av med AFP. En sluttavtale innebærer at den ansatte selv sier opp sin stilling, heter det videre. 

Når man selv sier opp sin stilling meldes man også ut av Statens pensjonskasse (SPK) og frasier seg muligheten til å ta ut AFP. Med en individuell avtale kan man jobbe videre hos NTNU i en avtalt periode for å så ta ut AFP.

- For den ansatte kan en slik avtale for eksempel innebære at man kan få endret sine arbeidsoppgaver tilpasset sin situasjon, mens det for NTNU innebærer større forutsigbarhet for når den ansatte går av med pensjon.

Følg UA på Facebook og Instagram.