Stillingen har stått tom i et år – nå har instituttet funnet sin nye leder

I første utlysningsrunde ble ingen ansatt som instituttleder. Nå har innovasjonsleder Vikram Singh Parmar takket ja til stillingen. 

Institutt for design hører til under Fakultet for arkitektur og design, og har avdelinger både i Trondheim og Gjøvik.
Publisert

Den 31. juli i fjor sluttet Sara Brinch i jobben som instituttleder ved Institutt for design (ID) for å bli dekan ved Fakultet for arkitektur og design

Nå er endelig hennes gamle instituttlederstilling blitt fylt. Tidligere innovasjonsleder Vikram Singh Parmar fra Fakultet for medisin og helsevitenskap (MH) har takket ja til stillingen.

- Å være instituttleder er en utfordrende jobb, men jeg gleder meg til å ta fatt på det, forteller Parmar til UA. 

Vikram Singh Parmar blir ny instituttleder ved Institutt for design.

Han vil tiltre 1. september, og ansettes ut kommende lederperiode – altså 31. juli 2029.

Vil bli blant de beste i Skandinavia

Parmar har ikke formelt arbeidet ved ID før, men forteller at han er utdannet arkitekt og industriell designer. Han drar fram at han har 20 år med global og multikulturell erfaring innen design-ledelse, forskning og utdanning. 

- På dette stadiet i karrieren min ser jeg på stillingen som instituttleder som en gunstig mulighet, hvor jeg kan bruke min erfaring til å forme designavdelingen ved NTNU til å bli en av de beste designskolene i Skandinavia, sier han.

Selv om han ikke har hatt stilling ved ID før, kjenner han godt til NTNU. 

- Jeg har vært del av NTNU-fellesskapet de siste 5.5 årene, og som innovasjonsleder på MH har jeg samarbeidet med kolleger ved ID i forsknings- og innovasjonsprosjekt. Så jeg kjenner godt til NTNUs arbeidskultur og krav til ledelse og akademiske leveranser, sier han. 

- Rollen til design har endret seg

- Hva blir viktig for deg i jobben som leder ved instituttet?

- Som deltager i det globale design-fellesskapet har jeg sett den viktige rollen design har spilt og vil spille i hvordan vi former samfunnet. De siste to tiårene har vi hatt en rask utvikling innen teknologi og digitale transformasjoner, i tillegg til økt bevissthet rundt klima- og miljøutfordringer. Dette har utvidet designrollen fra «form» og «estetikk» til «strategi», «politikk» og «tjenester», sier Parmar.

Som instituttleder vil han fokusere på å styrke IDs posisjon innen utdanning og forskning på NTNU. 

- Alle mine anstrengelser som leder vil være rettet mot på å styrke ID for å tåle de endringene som universitetsutdanningen kan møte i de kommende tiårene. Jeg vil systematisk arbeide for å bygge tverrfaglige samarbeid mellom NTNUs enheter for å skaffe såkornmidler med lokale industripartnere og alumni-nettverk, sier Parmar.

Dette mener han vil tilrettelegge for studentprosjekt ved campus i både Trondheim og Gjøvik, som kan være forløpere til å søke større stipend fra EU eller Forskningsrådet. 

- Jeg vil også bruke mitt internasjonale nettverk med designskoler for å skape forskningskanaler for å styrke både utdanningsplanleggingen og de fire forskningsgruppene ved ID. 

Søkte på runde to

Stillingen som instituttleder ved ID ble først lyst ut med frist 1. november i fjor. Da søkte blant annet denne tiktokeren – riktignok med postdoktor-stilling ved instituttet – på stillingen.  

I første runde ble én kandidat innstilt til stillingen, men vedkommende takket nei. Stillingen ble derfor lyst ut på nytt med frist i april i år. Se søkerlista her. 

Parmar var da en av syv søkere på stillingen. Han søkte ikke på stillingen første gangen den var lyst ut.

Det er Emil Bakke ved campus i Gjøvik som har fungert som konstituert instituttleder siden Brinch tredde av i fjor sommer. Marikken Høiseth har vært stedlig leder ved ID i Trondheim. 

Følg UA på Facebook og Instagram.