To hemmelige kandidater til toppstilling trakk seg

To søkere unntatt offentlighet var på søkerlisten til stillingen som prorektor for forskning og innovasjon ved NTNU. Nå er begge ute av ansettelsesprosessen.

Det skal ansettes en ny prorektor for forskning og innovasjon i rektors stab.
Publisert

I slutten av august omtalte Universitetsavisa søkerlistene for en rekke toppstillinger. Blant disse var prorektor for forskning og innovasjon.  

Stillingen skilte seg fra mange av de andre topplederstillingene ved NTNU. Blant annet fordi den hadde betydelig flere søkere enn mange av de andre. I tillegg var dette den eneste stillingen som hadde en eller flere søkere som fikk unntak fra offentlighet.

Kom fram i sammenheng med avslag på klage

Det var to søkere som NTNU valgte å gi unntak fra offentlighetsloven. Dette gjøres på basis av hver enkelt søkers begrunnelse for å bli unntatt offentlighet, som må veies opp mot allmennhetens behov for innsyn.

Universitetsavisa klagde på vedtaket om unntak fra offentlighet. Denne klagen ble avvist av NTNU. I sammenheng med avvisningen kommer det fram at begge søkere har valgt å trekke seg fra ansettelsesprosessen.

- Viser til konkrete skadevirkninger

Fra NTNUs avslag kommer det fram at universitetet vurderer det slik at søkerens beskyttelsesbehov veier tungt i saken. 

- Vår vurdering er at begrunnelsen til søkeren gir grunnlag for å kunne unnta navn i den offentlige søkerlisten. Søkeren viser til konkrete skadevirkninger en offentliggjøring vil gi for vedkommende, heter det i brevet signert av Arne Kr. Hestnes, HR- og HMS-direktør ved NTNU.

I både avslaget av navn og begrunnelse vises det også konkret til at de har trukket seg og at dette da tas med i vurderingen.

- NTNU vurderer at det foreligger særlige grunner i denne saken, slik at trekkingen av søknadene gis med virkning for søkerlisten.

Slik ser lista ut nå

Universitetsavisa forespurte en oppdatert versjon av søkerlisten fra NTNU, slik ser den ut mandag ettermiddag. Det er ingen videre endringer enn at de to søkerne er fjernet. Den ene søkeren er fjernet helt fra lista på grunn av at dette måtte gjøres manulet av HR-avdelingen.

Søkerliste til prorektor for foskning og innovasjon

ID Navn Alder Nåværende stilling Kommune Kjønn
1Sera Jacob28Self employed/autonomous registered visaCatalunyaKvinne
2Swapnil Bhujbal39Business DeveloperTrondheimMann
3Morten Knutsen55UførFredrikstadMann
4Shohreh Monshizadeh35Prosa Security ASOsloKvinne
5Ali Hassan Sodhro38Kristianstad UniversityKristianstadMann
6Heidi Harju-Luukkainen47Nord universitet og University of Jyväskylä, FinlandHelsinkiKvinne
8Toril A Nagelhus Hernes57Prorektor nyskaping NTNUTrondheimKvinne
9John Krogstie57ProfessorTrondheimMann
10Terje Lohndal38Professor og prodekanTrondheimMann
10Søknad trukketMann
11Runar Nygaard53DirectorMann
12Charles-Edmond FRANCOIS37ArkitektTrondheimMann

Følg UA på Facebook og Instagram.