Her er de siste toppleder-listene: Prorektor utfordres

Andre halvdel av søkerlistene for NTNUs topplederstillinger er her. Spesielt prorektor for forskning og innovasjon får mange søkere.

Det er spesielt stor interesse for prorektor for forskning og innovasjon. Torill Hernes som er prorektor for nyskaping i dag har tidligere sagt at hun ønsker seg stillingen, ettersom det ligner på det hun gjør i dag. Fra søkerlistene å dømme er det flere andre som ønsker seg den samme stillingen.
Publisert Sist oppdatert

Søknadsfristen på samtlige dekaner, prorektorer og direktør for Vitenskapsmuseet ved NTNU gikk ut tirsdag 20. august.

Nå er det klart hvem som ønsker å bli prorektor for forskning og innovasjon og prorektor for utdanning. Det gjelder også dekanstillingene ved Fakultet for ingeniørvitenskap (IV), Fakultet for økonomi (ØK) og Fakultet for medisin og helsevitenskap (MH).

Allerede sist fredag ble det hvem som ønsker å bli prorektor for samfunnsansvar og formidling, direktør for Vitenskapsmuseet og dekaner ved IE-, HF-, SU- og NV-fakultetene. Les mer om det i saken under.

I uka mellom de to slippene har NTNU behandlet søknader om unntak fra offentlighet. Kun to av søkerne har fått innvilget unntak fra offentlighetsloven. En søker har også trukket seg i mellomtiden. Enkelte velger å trekke seg når det blir klart at navnene deres vil være å finne på listene.

De nye søkerlistene viser at prorektor for forskning og innovasjon er spesielt populært. Blant annet får nåværende prorektor Torill Hernes, som hadde signalisert at hun ville søke i forkant, konkurranse av prodekan Terje Lohndal ved Det humanistiske fakultet (HF). Han søker også på stillingen som ny dekan ved HF.

På sin side utfordrer Hernes den sittende dekanen ved Fakultet for medisin og helsevitenskap, Siri Forsmo.

Offentlig søkerliste: Prorektor for forskning og innovasjon

Navn Alder Nåværende stilling Kommune Kjønn
Sera Jacob27Self employed/autonomous registered visaCatalunyaKvinne
Swapnil Bhujbal39Business DeveloperTrondheimMann
Morten Knutsen55UførFredrikstadMann
Shohreh Monshizadeh35Prosa Security ASOsloKvinne
Ali Hassan Sodhro38Kristianstad UniversityKristianstadMann
Heidi Harju-Luukkainen47Nord universitet og University of Jyväskylä, FinlandHelsinkiKvinne
Søker er unntatt offentlighetMann
Toril A Nagelhus Hernes57Prorektor nyskaping NTNUTrondheimKvinne
John Krogstie57ProfessorTrondheimMann
Søker er unntatt offentlighetMann
Terje Lohndal38Professor og prodekanTrondheimMann
Runar Nygaard52DirectorMann
Charles-Edmond FRANCOIS37ArkitektTrondheimMann

Da hun snakket med Universitetsavisa tidligere i høst, gjorde Torill Hernes det klart at hun ønsket fire nye år som prorektor. Riktignok ikke som prorektor for nyskaping, som hun er i dag, for den stillingen legges ned. 

Mye av ansvaret kombineres med prorektor for forskning, som var NTNU-rektor Tor Grandes jobb før han tok toppstillingen. Dermed får man prorektor for forskning og innovasjon. 

Det er denne stillingen som har fått flest søkere. Det inkluderer også John Krogstie, som i dag er professor ved NTNU og som var direktør for NTNU Digital fra 2022 til 2023. Bak tittelen «Søker unntatt offentlighet» kan det også ofte skjule seg sterke kandidater.

Offentlig søkerliste: Prorektor for utdanning

Navn Alder Nåværende stilling Kommune Kjønn
Olimpia Fratazzi33PsychologyTromsøKvinne
Øyvind Gregersen54DekanTrondheimMann
Heidi Harju-Luukkainen47Nord universitet og University of Jyväskylä, FinlandHelsinkiKvinne
Morten Knutsen55UførFredrikstadMann
Geir Egil Dahle Øien58Senterleder, SEED - Centre for Science and Engineering Education Development, NTNUTrondheimMann

Det har vært stokket om på prorektorene i Grandes kommende rektorat, men prorektor for utdanning heter fortsatt prorektor for utdanning. Men hun som sitter i stillingen i dag, Marit Reitan fortalte UA tidligere at hun ikke ville søke ny periode.

Øyvind Gregersen blir nå ferdig som dekan ved Fakultet for naturvitenskap og har sagt til UA tidligere at han ville søke stillingen som prorektor for utdanning. Fra NTNU får Gregersen selskap av Geir Egil Dahle Øien, som er professor og senterleder for SEED. 

SEED, eller Center for Science and Engineering Education Development, bidrar med kompetanse til pedagogisk utvikling av emner, studieprogram og ansatte ved en rekke fakulteter ved NTNU.

Offentlig søkerliste: Dekan ved Fakultet for ingeniørvitenskap (IV)

Navn Alder Nåværende stilling Kommune Kjønn
Zahir Aalam48Dean (Training, Placement and Industry Linkage)MumbaiMann
Terese Løvås51Instituttleder, Institutt for Energi og prosessteknikk NTNUTrondheimKvinne
Vikas Thakur44DekanTrondheimMann

Ved Fakultet for ingeniørvitenskap har den avtroppende dekanen Olav Bolland tidligere sagt til UA at han er ferdig som leder ved NTNU. Han er dermed ikke å finne på noen lister. 

En nåværende og en tidligere IV-instituttleder ønsker å ta over for Bolland. Terese Løvås er i dag instituttleder ved Institutt for energi- og prosessteknikk. 

Vikas Thakur var Instituttleder for Institutt for bygg- og miljøteknikk. Han er i dag dekan ved Fakultet for teknologi og realfag ved Universitetet i Agder. Universitetet meldte nylig at han har sagt opp sin stilling der og vil fortsette ut året.

Offentlig søkerliste: Dekan ved Fakultet for økonomi

Navn Alder Nåværende stilling Kommune Kjønn
Abhinay Bhandari Niraula37Independent Researcher Registered Princeton University and University of Virginia USA (Not University Job), Over 16 Years Research ExperienceNew YorkMann
Mikael Bask57Uppsala UniversityUppsalaMann
Monica Rolfsen58DekanTrondheimKvinne
Fredrik Wulfsberg60FaggruppelederMann
Søknad trukketMann
Marielle Christiansen59InstituttlederTrondheimKvinne

Monica Rolfsen, som er dekan ved Fakultet for økonomi i dag, har søkt på den nye stillingen som prorektor for samfunssansvar og formidling. Samtidig søker hun også om fornyet tillit i dekanatet.

En av hennes instituttledere søker på samme stilling. Det er Marielle Christiansen, som i dag leder Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse. 

Offentlig søkerliste: Dekan ved Fakultet for medisin og helsevitenskap (MH)

Navn Alder Nåværende stilling Kommune Kjønn
Asbjørn Årøen57Overlege og Professor IILørenskogMann
Toril A Nagelhus Hernes57Prorektor nyskaping NTNUTrondheimKvinne
Gørill Haugan63ProfessorTrondheimKvinne
Siri Forsmo65DekanTrondheimKvinne
Erik Solligård57Direktør for fag, utdanning og forskning (fagdirektør) i Helse Møre og Romsdal HF og Professor i anestesi og intensivmedisin, NTNUTrondheimMann

For to uker siden sa Siri Forsmo til UA at hun måtte i tenkeboksen for å finne ut om hun ønsket seg en ny periode som dekan ved Fakultet for medisin og helsevitenskap. Nå har hun kommet ut av boksen, og konkludert med at hun søker igjen.

Toril Hernes har allerede vært nevnt i sammenheng med prorektor for forskning og innovasjon, men prorektoren søker seg også til leder for MH-fakultetet.

Erik Solligård er fagdirektør i Helse Møre og Romsdal og professor ved Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk ved NTNU. 

Gørill Haugan er professor ved Nord universitets Fakultet for sykepleie og helsevitenskap. Hun har tidligere jobbet ved NTNUs Institutt for sykepleievitenskap.