Ytring
En campussamling også for fagmiljøene for kunst og musikk
NTNUs rektor svarer to studenter som ikke lenger har tillit til ledelsen ved universitetet.
- Musikk og kunst inspirerer, engasjerer, provoserer og er en kraft som endrer mennesker og samfunn, skriver rektor Tor Grande.
Foto: Benedikt Erikstad Javorovic
Dette er en ytring. Innholdet i teksten uttrykker forfatterens mening.
Studentene Serine Augusta Bryne og Brage Eikanger Hagen ved institutt for Kunst- og medievitenskap (IKM) ytret i et leserinnlegg bekymring for hvordan instituttet blir ivaretatt i campussamlingen. Det er mange som jobber målrettet for å sikre at IKM får best mulige lokaler. Uavhengig om det blir i nye eller ombygde lokaler så er jeg sikker på at IKM skal få lokaler som fungerer godt for studenter og ansatte.
Campussamlingen ved Gløshaugen er et stort prosjekt i en nasjonal målestokk, også etter at finanseringen ble betraktelig redusert av regjeringen i 2022. Det betyr også at det er en stor logistisk kabal som skal gå opp når ulike fagmiljøer og behov skal hensyntas med egnede lokaler. Samtidig skal vi også forholde oss til de budsjettmessige rammene vi har fått fra regjering og Storting. Det er den tverrfaglige bredden som gjør NTNU unikt som et universitet både her hjemme i Norge og internasjonalt. Det er også dette unike fortrinnet som motiverer oss og som er førende i arbeidet med campussamlingen.
Både musikkmiljøet og kunstmiljøet ved NTNU er anerkjente fagmiljøer. Derfor var det leit å lese om opplevelsen til Bryne og Hagen der medstudenter skal ha uttalt at «kunstfag var det bare å drite i». Det kunstneriske miljøet er blant våre sterkeste kjennetegn som universitet. Musikk og kunst inspirerer, engasjerer, provoserer og er en kraft som endrer mennesker og samfunn. Nå ser vi gode muligheter for å gjenforene Institutt for musikk (IMU) etter 22 år som et spredt fagmiljø, samtidig som det jobbes målrettet for å finne en løsning som skal vært godt egnet for studenter og ansatte ved IKM. En ombygging av Sentralrekka, som ligger bak Hovedbygningen på Gløshaugen, blir trukket frem som et mulig alternativ. Både av byggetekniske grunner, men også fordi det er spennende muligheter for å samle et stort kreativt miljø i spennet fra kunst og drama til arkitektur og teknologi.
Enig eller uenig?
Send oss din ytring på
Jeg opplever at bekymringene som har vært ytret fra studenter og ansatte ved IKM blir tatt på alvor og lyttet til. Jeg er trygg på at det jobbes godt fra alle involverte med å skissere ulike løsninger for IKM. Mitt inntrykk er at det er flere som ser mulighetene ved Sentralrekka nå enn det var før jul, noe som viser at det har blitt jobbet godt med skissene for løsninger. Samtidig er det også forståelig at man har ulike meninger om lokaler for fagmiljøet sitt. Det skal det være takhøyde for også.
Uavhengig av hvilket sted og løsning man lander på for IKM, er det mange detaljer som skal meisles ut på vei mot endelige målet med ferdig innredet lokale og fasiliteter. Derfor kommer arbeidet med medvirkning der man involverer tillitsvalgte, studenter og verneombud fortsatt til å være viktig helt frem til mål. Ved NTNU satser vi på kunst og musikk – og det skal merkes langt utenfor NTNU.