Huseiere i Grensen føler seg overkjørt av NTNU
Huseiere fikk ikke beskjed av NTNU om at tre hus i Grensen er foreslått fjernet.
Beboere i Grensen har lenge levd med en usikkerhet om hva som skal skje med boligområdet. Her fra en aksjon i 2019, der Fortidsminneforeningen sammen med huseiere aksjonerte mot storebror på haugen.
Foto: Solveig Mikkelsen
I stedet måtte de lese plandokumentene til NTNU for å finne ut hva som skjer, skriver Adresseavisen onsdag.
- Da vi fikk e-post med konkrete planer 1. februar, oppdaget vi at huset vårt var borte i alle tre alternativene NTNU har laget for Grensen. Det hadde vært fint om NTNU hadde tatt kontakt med oss direkte og fortalt at de ville rive huset vårt, sier Thomas Tveit, en av eierna av Christian Frederiks gate 15 som nå foreslås revet.
Av de tre husene som skal fjernes, er to i privat eie. Det tredje eies av NTNU.
- Vi står mot en gigant. Vi har følt oss ensomme og ignorert, sier Tveits svigermor Liv Skjærvø, som har bodd i huset hele livet, til Adresseavisen.
Huseierne reagerer på at det sendes ut fellesinformasjon og at det tas for gitt at de greier å finne ut av det. De mener NTNU burde hatt plikt til å informere dem bedre, skriver Adresseavisen.
- Vi møter liten forståelse for at vi skal beholde hjemmet vårt. NTNU har bestemt seg for hvordan det skal bli uavhengig av hva vi mener, sier Viggo Olesen og Stian Olesen i Høgskolevegen 6 - det andre huset i privat eie som er foreslått revet - til avisen.
LES OGSÅ: Slik vil NTNU endre Grensen og Høgskoleparken
- Forstår det følelsesmessige
- Først vil jeg si at jeg har full forståelse for det følelsesmessige, at de føler seg små og at det er vanskelig når huset deres blir foreslått revet, sier Merete Kvidal, prosjektdirektør for campusutvikling til Adresseavisen.
Kvidal viser til at det er kommunen som vedtar en reguleringsplan som forutsetter at et bygg må rives. Hvis det skjer, må NTNU prøve å inngå en avtale om kjøp av det privateide huset. Går ikke det, kan ekspropriasjon bli aktuelt.
Kvidal oppgir at det er gått to forsendelser til eierne, blant annet et formelt skriv om oppstart av reguleringsarbeidet. NTNU har også sendt et eget brev til alle eierne og leietakere med navn og nummer til en medarbeider de kan kontakte.
Kommunene skal vedta reguleringsplanen i 2022 og før det blir det flere runder med muligheter for innspill, opplyser Kvidal.
LES HELE SAKEN I ADRESSEAVISEN: Huset har vært i familiens eie siden 1892 - nå vil NTNU rive det
Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.