Ytring

Betalmeg for dummies

- I ren glede laget jeg en liten PowerPoint-presentasjon av denne enkle metode og sendte den til NTNUs administrasjon.

- Til slutt kom hjertesukket fra Tjenestesenteret: «Det er sikkert noe i veien med systemet; i dag».
Publisert

Dette er en ytring. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens mening.

Det er med en viss fornøyelse jeg leser Morten Welde sitt hjertesukk om Betalmeg-tjenesten. Hvorfor? Vel, fordi jeg ble utsatt for denne tjenesten i fjor. Jeg hadde påtatt meg et hyggelig oppdrag, nemlig periodisk evaluering 2023-24 for BEIELTRO ved NTNU Gjøvik. Turene fra Oslo eventuelt Bergen til Gjøvik var trivelige, og møtene var særs lærerike.

Verre var det da jeg skulle få refundert reiseutgiftene. Jeg ble henvist til Betalmeg-siden som består av 5.437 mer eller mindre forståelige tegn. Jeg prøvde så godt jeg kunne uten å oppnå det ønskede resultat. I første omgang klarte jeg å sende reiseregningene til min egen arbeidsgiver Høgskulen på Vestlandet, som har aversjon mot å betale andre sine regninger. Senere stod jeg bom fast.

Enig eller uenig?

Send oss din ytring på

Neste steg var selvsagt å ta kontakt med Tjenestesenteret ved NTNU. Sammen gikk vi i evige løkker i Betalmeg-systemet og kom hver gang tilbake til utgangspunktet. I teknisk kybernetikk-terminologi, surret vi rundt i en endelig tilstandsmaskin uten utgang. Til slutt kom hjertesukket fra Tjenestesenteret: «Det er sikkert noe i veien med systemet; i dag».

I ren forbannelse tok jeg kontakt med systemleverandøren DFØ. Nå skulle de få så ørene flagret. Ingen telefonkø, bare en vennlig kvinnerøst som ga meg følgende enkle oppskrift:

  1. Gå inn i DFØ (dfo.no) via inkognitofane i nettleseren (Ctrl+Skift+N). Velg: Logg inn i Betalmeg.
  2. Velg igjen: Logg inn i Betalmeg.
  3. Så må du fortelle hvem du er. (Bankid eller lignende)
  4. Velg virksomhet dersom du har oppdrag for flere.
  5. Så er det bare å fylle ut reisegodtgjørelser og annet. Lykke til!

I ren glede laget jeg en liten PowerPoint-presentasjon av denne enkle metode og sendte den til NTNUs administrasjon.

Jeg har nå testet metoden igjen. Jeg kommer rett inn og kan til min glede se at alle mine syv reiseregninger er i skjønneste orden. Jeg har sjekket kontoen min også. Alle utgiftene til reisene er på plass, men NTNU har glemt honoraret. Det kommer forhåpentligvis uten at jeg trenger å bruke Betalmeg.