fakultet for medisin og helsevitenskap

Nå kommer sluttpakkene hit også, oppsigelser kan komme i februar

Dekan Siri Forsmo håper villighet til å ta sluttpakke vil hindre oppsigelser ved MH-fakultetet.

Siri Forsmo, dekan ved Fakultet for medisin og helsevitenskap, håper sluttpakker kan være så effektivt at man slipper å ty til oppsigelser.
Publisert Sist oppdatert

Fakultet for medisin og helsevitenskap har tidligere meldt at de har et så stort behov for nedbemanning at de ønsker å ta i bruk sluttpakker, og eventuelt oppsigelser etter det.

Etter at saken har vært diskutert med fagforeningene i Lokalt samarbeidsutvalg (Losam) skal ansatte få tilbud om sluttavtale. Til torsdagens styremøte ved fakultetet, der omstilling og økonomi er tema, har fakultetet utarbeidet en tidslinje.

I fakultetets plan er den 14. oktober er satt som frist for å søke sluttavtaler for vitenskapelige ansatte.  Tidslinja utarbeidet av fakultetet sier at dersom det blir oppsigelser vil de som blir oppsagt få forvarsel om dette fra uke fem neste år. 

Overordnet tidslinje for arbeid med vitenskapelig bemanningsplan.

Satser på frivillighet

Dekan ved MH-fakultetet, Siri Forsmo, forteller til Universitetsavisa at de ikke har satt en konkret dato for når de kan begynne med eventuelle oppsigelser, men at det blir aktuelt om ikke situasjonen løses.

- Vi tar en ting av gangen, men vi er nødt til å arbeide etter en tidslinje som inneholder oppsigelser dersom vi ikke inngår tilstrekkelig sluttavtaler for å rette opp økonomien, sier dekanen.

Hun forteller at de håper på det beste og at fakultetet slipper å ty til nedbemanning i form av oppsigelser.

- Vi er nødt til å varsle om oppsigelser seks måneder i forveien. Oppsigelser er generelt noe som tar lang tid, og som kan bli ytterligere dradd ut om den ansatte går rettens vei, forklarer Forsmo.

- Jo færre slike saker vi får jo bedre. Vi håper på mest mulig frivillighet, fortsetter hun.

Mange med mulighet for andre jobber

Dekan Forsmo håper også at fakultetet vil ha mer hell med sluttpakkene enn Institutt for lærerutdanning. Der inngikk kun 13 ansatte avtale om sluttpakke, selv om instituttet totalt er nødt til å kvitte seg med minst 30 stillinger.

- Det er mange som er ansatte hos oss som har gode muligheter for å skaffe seg andre jobber, for eksempel i helsevesenet. Jeg håper derfor at det er flere som vil takke ja, sier hun.

Følg UA på Facebook og Instagram.