Sittende dekan utfordres av tre ledere ved samme fakultet

Ved IE-fakultetet får sittende dekan Ingrid Schjølberg konkurranse fra tre interne søkere, en prodekan, en nåværende og en tidligere instituttleder.

Letizia Jaccheri vil bli dekan for å satse mer på mangfoldstiltak.
Publisert Sist oppdatert

Ingelin Steinsland er prodekan for forskning ved IE-fakultetet mens Thomas Tybell er instituttleder ved Institutt for elektroniske systemer.

Letizia Jaccheri er professor ved Institutt for datateknologi og informatikk, tidligere leder for samme institutt. Når hun nå søker jobben som dekan ved fakultetet sitt, i konkurranse med sittende dekan Ingrid Schjølberg – som søker fornyet tillit – skal det forstås som aktiv mistillit til dekan Schjølberg? Hun sliter med dårlig fakultetsøkonomi, samt personalmessige utfordringer.

- Det er ikke slik min søknad skal forstås, svarer Jaccheri UA.

- IE-fakultetet har betydelige økonomiske utfordringer, men ingen kan si at de ville vært mindre om jeg var dekan i dag. Dette kan skyldes utenforliggende omstendigheter.

Mer mangfold

- Så hva er motivasjonen?

- Det er en del tiltak jeg har lyst til å få satt i gang. Jeg tenker særlig på mangfoldstiltak. Som både utlending og norsk observerer jeg at mange fremragende fagpersoner ikke kan norsk og ikke kan delta i prosesser. Jeg føler jeg på forventningene som fins i at man skal lære seg norsk på få år, men uten at nødvendig tilrettelegging følger med, sier Jaccheri.

IDI-professoren nevner også at nye integreringstiltak kan ta utgangspunkt i suksessrike integreringstiltak som de NTNU har hatt på kjønnsmessig balanse. Hun nevner Ada-prosjektet, og ivrer for liknende tiltak som adresserer mangfold generelt (nasjonalitet, kultur og fag) .

- Da du sluttet som instituttleder sa du til meg at nå var det deilig å gå tilbake som professor. Var du lei av å være universitetsleder, er du mindre lei nå?

- Jeg var vel egentlig ikke lei. Jeg sa til meg selv den gangen at jeg ikke ønsket å være leder i 20 år, og jeg hadde lyst på en periode som professor. Nå har jeg vært fagperson i sju år, og kjenner på lyst og fornyet kompetanse til å gå inn i en lederstilling igjen, sier Letizia Jaccheri.

Mer digitalisering

Thomas Tybell sier søknaden ikke skal forstås som mistillit til hans nåværende leder.

Heller ikke Thomas Tybell ønsker at hans søknad skal forstås som mistillit til sittende dekan.

- Ikke i det hele tatt. Jeg søker jobben fordi jeg ønsker å bidra til å utvikle universitetet, særlig med tanke på den rivende utviklingen innen digitalisering. Her tror jeg at jeg har mye å bidra med, sier instituttleder Tybell.

Universitetsavisa har også forsøkt å komme i kontakt med den tredje lederen som har søkt, prodekan Ingelin Steinsland, hun melder at hun ikke har anledning til å snakke for øyeblikket.

Følg UA på Facebook og Instagram.