Se bildene: NTNU i Pride, med rektor i front

Pride gikk av stabelen i Trondheim denne helgen, og NTNU var godt representert. - Dette blir man i godt humør av, sier rektor Tor Grande.

Rektor Tor Grande i Pride-paraden sammen med studenter og ansatte fra NTNU.
Publisert Sist oppdatert

Solen skinte og stemningen var på topp når det var duket for Pride-parade i Trondheim denne helgen. I paraden fant vi et drøss av NTNU-studenter og ansatte, og i front gikk rektor Tor Grande.

- Dette er så viktig. Det handler om fellesskap og det handler om mangfold. Rett og slett, sier en smilende Grande. 

NTNU stiller med flagg og banner.

Han hadde gått paraden fra start til slutt og var imponert over både studenter og frivilligheten. 

- Det så flott å se at så mange stiller opp. Det har vært en fantastisk dag med god stemning, masse folk og strålende vær. Dette blir man bare i veldig godt humør av, sier han.

Høy regnbuefaktor blant NTNUerne.

Studentene stiller i hopetall

Det var både studentforeninger, idrettslag og korps blant NTNUerne som stilte til paraden, som gikk fra Ytre Kongsgård og til Torvet, hvor det ble underholdning og taler. 

På talelisten stod blant annet ordfører Kent Ranum, kultur- og inkluderingsminister Lubna Jaffery og Fri-leder Christina Hesla.

Et folkehav samlet seg på Torvet.

Det er estimert at mellom 20 000 og 30 000 gikk i årets parade, og det er ingen tvil om at studentene utgjorde en god prosentandel av toget.

Studentfrivilligheten utgjorde en stor del av paraden.

Regnbueflagget har ikke alltid vært noen selvfølgelighet på flaggstengene utenfor Hovedbygget, men i år er de heiset til topps for Trondheim Pride. 

Regnbueflagget vaier i vinden utenfor Hovedbygget.

Følg UA på Facebook og Instagram.