Studentene pusser opp beryktet sjekkelokale

Neste UKE-festival er det Bodegaen på Studentersamfundet som vil få ny drakt.

Slik så det ut da Bodegaen ble gjenåpnet i 2015. I 2025 får lokalet nok en gang en oppfriskning.
Publisert Sist oppdatert

Hver gang studentfestivalen UKA går av stabelen pusser de opp et lokale ved Studentersamfundet i Trondhjem. Når neste festival går av stabelen om cirka elleve måneder er det lokalet Bodegaen som skal ha fått ny drakt.

Da vil det være ti år siden sist lokalet ble pusset opp. Dansestedet som har 18-års aldersgrense har ofte blitt kalt et «kjøttmarked» i referanse til sjekkekulturen. 

Da lokalet ble pusset opp sist slo studentavisa Under Dusken opp på forsiden at «Pulestua er åpen igjen».

Det er Studentetersamfundets Finansstyre som bestemmer hvilket lokale som skal pusses opp.

Detaljene er hemmelige fram til UKA

Nå er det klart at arkitektstudentene Victoria Ragner, Ingrid Eline Øverby, Helena Bjerke og Katrina Hjermann vant arkitektkonkurransen om å gjøre Bodegaen flunkende ny.

Prosjektet innebærer en transformasjon av lokalet, og rebranding av konsept. Gode løsninger for soneinndeling av dansegulv, bruk av lokalet og kø-løsninger vektlegges i konkurransen, skriver UKA i en pressemelding.

- Vi kan ikke si så mye om nøyaktig hva det innebærer. Det er hemmelig fram til UKA. Men premisset rundt Bodegaen som dansested ligger der, så tenker vi det er ting vi kan gjøre for at lokalet blir bedre, sier sjef for byggeprosjektet, Fredrik Finstad Austnes, til Universitetsavisa.

Slik ser lokalet ut i dag. Under neste utgave av Norges største kulturfestival kan man se lokalet i ny drakt.

- Skal være et kult sted uansett intensjon

 - Det er jo et beryktet lokale på en del måter, og blitt kalt «kjøttmarked» og «pulestue». Vil dere endre på det?

 - Mange har nok hørt ryktene til Bodegaen, men jeg tror det er mer sammensatt enn som så. Det er mange flotte lokaler på Samfundet med tydelige konsepter og aldersgrense 20 år. Vi tror Bodegaens konsept lider av å være litt utydelig, samtidig som det er en kjeller og virker mer privat. Vårt største fokus er å tilrettelegge Bodegaen for alle og sikre konseptet som et levende sted på Samfundet.

Følg UA på Facebook og Instagram.