Fikk kun elleve søkere, nå utvider fakultetet fristen for sluttavtaler

Kun elleve søkte på sluttavtale innen fristen ved Fakultet for medisin og helsevitenskap. Etter å ha fått flere søknader i ettertid, utvider fakultetet fristen.

Prodekan Jon Magnussen ved Fakultet for medisin og helsevitenskap (MH) er prosjektleder for omstillingen ved fakultetet. Her fra en orientering for fakultetsstyret om omstillingen tidligere i år.

Fredag sist uke gikk fristen ut for å søke på sluttavtaler ved NTNUs Fakultet for medisin og helsevitenskap. Fakultetet må ned i antall ansatte, og håper på å løse dette med frivillige avganger.

Fakta

Sluttavtaler ved MH

Det ble åpnet for å søke om sluttavtale 1. oktober, med frist for å søke innen utgangen av 25. oktober.

Sluttavtale er en frivillig ordning og innebærer at man sier opp stillingen sin, mot at NTNU utbetaler et månedlig vederlag i en periode på ni til 18 måneder, regnet ut fra hvor lang tjenestetid man har hatt i staten. Vederlaget tilsvarer én måned per tjenesteår, men minst ni måneder og maksimalt 18 måneder.

Søknader behandles og kvalitetssikres frem til 15. november og innvilgede sluttavtaler skal være signert innen 29. november.

Det må også vurderes om søkerne har kritisk kompetanse. Kompetansen anses som kritisk dersom fakultetet må ansette noen andre med samme kompetanse for å oppfylle forpliktelser.

Kilde: Fakultet for medisin og helsevitenskap

Vil sikre likebehandling

Fakultetet må ned med minst 48 årsverk innen faste, vitenskapelige stillinger, men kun elleve hadde søkt ved fristens utløp fredag. Nå utvides fristen til 8. november. Det begrunnes med at det har blitt meldt interesse for sluttavtaler etter at fristen gikk ut forrige uke.

- Vi fikk noen søknader like etter at fristen var utløpt. Snarere enn å avvise disse velger vi å utvide fristen for å sikre likebehandling om det skulle være andre som ønsket å søke, men lot være fordi fristen var ute, skriver prodekan Jon Magnussen ved MH-fakultetet til Universitetsavisa. Han leder også omstillingsprosjektet ved fakultetet. 

Søknader behandles og kvalitetssikres frem til 15. november, og innvilgede sluttavtaler skal være signert innen 29. november.

Ikke sikkert alt er reelle søkere

Geir-Tore Stensvik, hovedtillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund og medlem i styringsgruppa for omstillingsprosessen på MH, sa til Universitetsavisa mandag at han ikke var overrasket over at det var få søkere, blant annet ettersom det nå er vanskelig å finne jobber ved universitetene. 

Han stilte også spørsmål ved hvor mange av søkerne som er reelle.

- Å søke er en måte å finne ut om du anses som kritisk kompetanse. Om du søker og får avslag, så vet du at er trygg. Om du får tilbud om avtale vet du at stillingen din er i fare. Men det betyr ikke nødvendigvis at søkeren vil signere sluttavtalen når den tilbys, sa Stensvik til UA.

Følg UA på Facebook og Instagram.