Endelig klart hvor mange som søkte om sluttavtale
Først ble det annonsert at elleve hadde søkt, så ble fristen utvidet. Nå er det klart hvor mange forespørsler om sluttavtaler MH-fakultetet skal behandle.
Prodekan Jon Magnussen og Fakultet for medisin og helsevitenskap valgte å utvide fristen i tilfelle flere ønsket å søke, heller enn å avvise søknadene som kom etter fristen var ute.
Foto: Mari Rian Hanger
- Som kjent ble fristen for å søke sluttavtale ved MH fakultetet utvidet med én uke. Fakultetet har fått inn ytterligere tre søknader, med andre ord er det totale antallet søknader nå 14, det opplyser prodekan Jon Magnussen til Universitetsavisa i en epost.
Fakta
Sluttavtaler ved MH
Sluttavtale er en frivillig ordning og innebærer at man sier opp stillingen sin, mot at NTNU utbetaler et månedlig vederlag i en periode på ni til 18 måneder, regnet ut fra hvor lang tjenestetid man har hatt i staten. Vederlaget tilsvarer én måned per tjenesteår, men minst ni måneder og maksimalt 18 måneder.
Søknader behandles og kvalitetssikres frem til 15. november og innvilgede sluttavtaler skal være signert innen 29. november.
Det må også vurderes om søkerne har kritisk kompetanse. Kompetansen anses som kritisk dersom fakultetet må ansette noen andre med samme kompetanse for å oppfylle forpliktelser.
Kilde: Fakultet for medisin og helsevitenskap
1. oktober sendte Fakultet for medisin og helsevitenskap ut tilbud om sluttpakker til vitenskapelig ansatte. Ved fristens utløp 25. oktober hadde 11 vitenskapelige ansatte søkt om sluttavtale.
Fakultetet besluttet så å utvide denne fristen til 8. november, da opplyste Jon Magnussen at dette var fordi de hadde fått inn flere forespørsler etter den opprinnelige fristen.
Fakultetsstyret vedtok i oktober en ny vitenskapelig stillingsplan. Den legger opp til et kutt på snaut 50 årsverk. Det betyr at behovet for nedbemanning ikke vil nås gjennom sluttavtaler alene.
Søknader behandles og kvalitetssikres frem til 15. november, og innvilgede sluttavtaler skal være signert innen 29. november.
Det er blant annet et krav at det ikke skal være kompetanse som fakultetet har behov for.
Da sluttavtaler ble tilbudt ved NTNUs Institutt for lærerutdanning var det 19 som søkte om sluttpakker og 13 av de som fikk innvilget.