Legger ned utdanninger: Slik skal fakultetet kutte tilsvarende 90 årsverk
Ledelsen ved Fakultet for medisin og helsevitenskap er nå enige om at fire utdanninger skal legges ned for å spare penger.
Fakultet for medisin og helse legger ned fire utdanninger.
Foto: Synne Mæle
Torsdag hadde fakultetsledelsen, instituttlederne og det nyopprettede omstillingsutvalget ved Fakultet for medisin og helsevitenskap et møte for å konkretisere tiltak ved omstillingsprosessen fakultetet skal gjennom.
Her ble de enige om hvilke tiltak som nå skal gjøres ved fakultetet, som for tiden står i en krevende økonomisk situasjon.
Dette meldes på fakultetets internkanal på Innsida.
Fire utdanninger legges ned. Dette er ergoterapiutdanningen på Gjøvik, master i avansert klinisk allmennsykepleie, videreutdanning i aldring og eldres helse og videreutdanning i palliasjon. For sistnevnte vil høstens opptak gjennomføres før studiet legges ned.
Restrukturerer ledelse og studieporteføljer
I tillegg til å legge ned disse utdanningene vil store deler av masterporteføljen restruktureres. Ved å gå over til flere fellesemner og færre valgemner skal dagens aktivitetsnivå opprettholdes med betydelig mindre ressursbruk.
Programmene dette gjelder er master i folkehelse, psykisk helse, klinisk helsevitenskap, global helse og helsesykepleie, i tillegg til at den nye masteren i spesialsykepleie innrettes på en mindre ressurskrevende måte.
Også ledelsen på institutt- og fakultetsnivå skal gå gjennom en omstrukturering, som skal reflektere den kommende reduksjonen i aktivitetsnivå.
Samlet anslår fakultetet at de gjennom disse tiltakene skal kunne redusere stillinger tilsvarende i overkant av 90 årsverk.
Fortsatt ingen enighet om sluttpakker
Ifølge Innsida-meldingen skal nye bemanningsplaner være klare for drøfting med lokale tillitsvalgte før sommeren.
UA har tidligere omtalt at NTNU og de tillitsvalgte i Sentralt samarbeidsutvalg (Sesam) ikke har klart å bli enige om innholdet i tiltakene som skal innføres i den krevende økonomiske situasjonen ved universitetet.
Blant disse tiltakene er sluttpakker eller sluttavtaler. En slik avtale innebærer at den som sier opp stillingen sin vil få utbetalt vederlag i en viss periode, hvor varigheten på denne perioden er oppe til diskusjon.
Det fremdeles ikke oppnådd enighet i Sesam om innholdet i eventuelle sluttpakker.