Administrativt ansatte opplevde at kollegaer pekte på dem for nedbemanning
Etter avisoppslag opplevde administrativte ansatte ved ILU at vitenskapelig ansatte nedvurderte deres arbeidsoppgaver.
Allmøte ved Institutt for lærerutdanning, kort tid etter at det ble klart at det ligger an til oppsigelser i fire av faggruppene på instituttet.Foto: Benedikt Erikstad Javorovic
8. oktober ble det sendt en e-post signert av administrative ansatte ved Institutt for lærerutdanning ved NTNU til alle de vitenskapelig ansatte ved instituttet.
- Vi er alle sammen en del av omstillingen ved ILU, og vi står gjerne sammen med dere i frustrasjoner og opprop mot oppsigelsene, slår de fast.
De skriver videre at de ser på hele personalet ved Institutt for lærerutdanning som et stort lag som skal utdanne framtidens lærere, arkivarer og samlingsforvaltere.
- Vi syns imidlertid det er problematisk når det samtidig pekes mot oss som administrasjon på den måten som er gjort den siste tiden. Vi må legge mye godvilje til for ikke å lese det som at våre oppgaver er mindre viktige enn vitenskapelige ansattes oppgaver. Og at vi ikke er en del av kjernevirksomheten på instituttet.
Instituttet ved NTNU er i alvorlige økonomiske problemer, og vitenskapelig ansatte i fire faggrupper har blitt pekt på som aktuelle for oppsigelse.
- Jeg opplever ikke et konfliktnivå mellom vitenskapelig og administrativt ansatte på instituttet vårt, men slik det ble skrevet fra de vitenskapelig ansatte i media, oppleves dette sårt for mange i administrasjonen, forklarer Thowsen.
Thowsen skriver at e-posten til administrasjonen uttrykker støtte til vitenskapelig ansatte i en særdeles krevende tid, men også viktigheten av å synliggjøre at vi spiller på samme lag.
- I etterkant av e-posten fra administrativt ansatte har det kommet flere meldinger, både skriftlig og muntlig, med støtte til samhold og felles forståelse for egenart i stillingene med det kravet til faglig kompetanse som trengs – vitenskapelig og administrativt, slår hun fast.
I sin e-post peker administrasjonen på at deres ansattgruppe allerede har blir kuttet i en rekke omganger, både i forbindelse med fusjonen og ABE-reformen. De peker på at NTNU allerede har en betydelig slankere administrasjon enn andre universiteter.
- Uten oss er det heller ikke noe universitet. Studentene ville ikke fått opptak, utdanningsplaner, timeplaner, studieplaner, praksis, eksamen eller vitnemål. Vi sørger for at instituttet følger regler og leser oss opp på paragrafer slik at vi gjør det vi er forpliktet til. Vi sørger for at ph.d.-kandidatene får den hjelpa og oppfølginga de trenger. Vi utreder, utvikler, kvalitetssikrer, bistår og utfører i mange ledd og på ulike nivå. Vi passer også på at utstyr blir bestilt og at du får låne et adgangskort når ditt ble liggende igjen i den andre jakka, skriver de i e-posten signert administrativt ansatte ved ILU.