Aktor ber om forvaring for studenten som knivstakk to ansatte ved UiO

Khrono: Aktor ber om at den 24 år gamle studenten som knivstakk to ansatte ved UiO, dømmes til forvaring i sju år og seks måneder. 

Rettssaken mot den 24 år gamle farmasistudenten som er tiltalt for drapsforsøk mot førsteamanuensis Ingunn Björnsdottir og for kroppsskade mot kollegaen hennes, har funnet sted i rettssal 818 i Oslo tingrett.
Publisert Sist oppdatert

Det skriver Khrono. I påstanden ba aktor Alvar Randa om en minstetid på fem år.

Han mener en forvaringsdom, hvor det ikke er en bestemt sluttdato for soningen, er en passende straff ettersom samfunnet ikke kan ha gående løs en mann som plutselig kan gjøre slike ting.

- Han har ikke gjort det tidligere i livet. Han har ingen voldshistorikk. Så dette er etter mitt skjønn svært farlig, sa Randa.

Den tiltalte 24-åringen erkjente seg ikke skyldig etter tiltalepunktene da rettssaken startet i Oslo tingrett tidligere denne måneden.

Det var 24. august i fjor at 24-åringen angrep to UiO-ansatte med en kniv.

Mannen er tiltalt for å ha knivstukket en 64 år gammel førsteamanuensis flere ganger i magen og overkroppen. Studenten er også tiltalt for å ha knivstukket en annen kvinne i hånden og underarmen. 64-åringen ble alvorlig skadet, mens den andre ansatte ble lettere skadet.

Samme dag som knivstikkingen skjedde, hadde studenten fått beskjed om at han hadde strøket på en konteeksamen. Det var under et møte med de to ansatte om hvorfor han hadde strøket, at knivstikkingen fant sted.

Følg UA på Facebook og Instagram.