ny strategi

Snart går «Kunnskap for en bedre verden» ut på dato

NTNUs visjon er moden for revisjon. Hva bør komme i stedet? Behøver universitetet en visjon? Debatten går i UAs spalter. Mandag kveld inviterer rektor til debatt i Dokkhuset.

Publisert Sist oppdatert
Fakta

NTNUs verdier til debatt

Rektor Tor Grande setter tonen for møtet, med innledninger fra blant annet: 

  • Professor Erlend Dehlin ved Institutt for lærerutdanning: Trenger et universitet andre verdier enn de akademiske verdiene? 

  • Professor Siri Carson ved Institutt for filosofi og religionsvitenskap: Hvordan kan NTNUs visjon og kjerneverdier være veiledende i praksis? 

  • Professor Helge Holden ved Institutt for matematiske fag: Eksportkontroll eller akademisk frihet – hva velger vi?? 

  • Student Anders Lie Hagen: Bør NTNUs kjerneverdier prege universitetets kandidater 

Tid: Mandag 2. september kl. 19.

Sted: Dokkhuset.

«Strategien vår «kunnskap for en bedre verden» går ut i 2025, og arbeidet med en ny strategi er i gang. Men betyr det at tiden er moden for å endre på visjonen til NTNU også?»

Med disse ordene innleder rektor Tor Grande til debatt om NTNUs strategi og visjon. I en ytring i Universitetsavisa skriver han at «Jeg mener vår visjon og våre verdier har fungert godt, men jeg ønsker motforestillinger og diskusjoner.»

Det tok ikke mange timene før de første motforestillingene meldte seg. Ja, NTNU trenger en ny visjon, repliserte Ole-Morten Midgård. «Jeg har hørt folk omtale «Kunnskap for en bedre verden» som en floskel,» fortsetter han. «Det er ikke sikkert at all kunnskap eller teknologiutvikling leder til en bedre verden. Det fins vel eksempler på det motsatte.»

Nei, NTNU behøver definitivt ingen ny visjon, innvender Erlend Frøland. «Jeg har hatt stor glede av NTNUs visjon. Både i studietiden og mitt senere yrkesliv. På fakultetet for medisin og helsevitenskap har man hatt en tilsvarende visjon om «helse for en bedre verden». Jeg oppfatter visjonene som en rettesnor,» skriver han.

Nora Kulset er opptatt av at NTNUs nye visjon må breies ut. Hvorfor glemmer man så lett musikklivet når man driver kunnskapsmessig beredskapsarbeid for framtida? «Kanskje på grunn av vår tilbøyelighet til å tenke på teknologi som løsningen på det meste? under hun. «Kanskje fordi vi er kultivert (!) til å tenke på at kunst og kultur, slik som for eksempel musikk, er en blomst i knapphullet, noe å ta fram ved de store anledninger, slik som for eksempel når det er immatrikulering.»

Les alle ytringene om NTNUs nye strategi her

Visjon NTNU
Visjonen for NTNU er "Kunnskap for en bedre verden". I strategiplanen for 2018 til 2025 står det at kunnskap utviklet ved NTNU skal komme fellesskapet til gode. Er den moden for utskifting? Kjør debatt.

Følg UA på Facebook og Instagram.