Stopper ansettelser: 47 stillinger på vent

Nå innfører Fellesadministrasjonen ansettelsesstopp. Alle planlagte utlysninger settes på vent for å undersøke om de faktisk er nødvendige.

Direktør for organisasjon og infrastruktur Bjørn Haugstad sier det kan komme hardere tiltak om økonomien forverres, men han tror ikke oppsigelser vil være blant tiltakene ved Fellesadministrasjonen.
Publisert

Universitetsavisa har tidligere omtalt en rekke ulike fakulteter som har innført ansettelsesstopp over det siste året. Dette med bakgrunn i NTNUs økonomiske situasjon.

Nå innfører også Fellesadministrasjonen for første gang en ansettelsesstopp. 

Stansen gjelder i utgangspunktet for alle stillinger i avdelingene, både faste og midlertidige. Det vil heller ikke være mulig å forlenge eksisterende midlertidige ansettelser, eller foreta innleie. Det skriver NTNU på sin internkanal Innsida.

Ansettelsesstopp med mulige unntak

Denne stoppen er en gradert ansettelsesstopp, som betyr at det åpnes for noen få unntak. Det kan for eksempel være der det er virksomhetskritiske oppgaver som ikke kan overføres til noen som allerede jobber der. Dermed må man først sjekke om det er mulig å omprioritere. Det skal også undersøkes om overtallige ansatte fra fakultetene kan tas inn.

Alle ansettelser må godkjennes av direktør for organisasjon og infrastruktur, Bjørn Haugstad, som leder mange av enhetene i Fellesadministrasjonen.

En gjennomgang i slutten av august viste at lederne i Fellesadministrasjonen da hadde planer om å lyse ut til sammen 47 stillinger i høst. Nesten alle disse rekrutteringsprosessene er nå satt på vent, til behovet for stillingene er nøye gjennomgått.  

Det er cirka 1320 årsverk i fellesadministrasjonen. Disse er fordelt over tolv avdelinger og noen andre enheter. Det forespeiles at stoppen kan ramme ulikt på ulike avdelinger.

Tror ikke det blir oppsigelser

Haugstad sier ifølge Innsida at det kan bli aktuelt med ytterligere innstramming. Direktøren tror ikke det vil bli nødvendig med oppsigelser i Fellesadministrasjonen.

- Flere avdelinger ligger an til underskudd i år. Vi rammes, som resten av NTNU, av budsjettkuttene i sektoren. Derfor må vi ta vår del av belastningen for å få kontroll på økonomien, sier Haugstad.

Følg UA på Facebook og Instagram.